OB knækkede Brøndby i topbrag

Fynboerne er nu fire point foran forfølgerne FCK og Esbjerg, mens Brøndby efter 1-3-nederlaget halter efter i topkampen

Peter Utaka scorede sit 12. sæsonmål og deler fortsat topscorerværdigheden i Superligaen med Brøndbys Morten Duncan Rasmussen. (Foto: lars Poulsen)
Peter Utaka scorede sit 12. sæsonmål og deler fortsat topscorerværdigheden i Superligaen med Brøndbys Morten Duncan Rasmussen. (Foto: lars Poulsen)

I et tempofyldt, intenst og spændende topbrag vandt OB søndag aften med 3-1 på udebane over Brøndby og er nu gået i udbrud i Superligaen.

Fynboerne har en afstand på fire point til FCK og Esbjerg før efterårssæsonens to sidste runder - der afsluttes med topbraget mellem OB og FC København 6. december - mens Brøndby efterhånden halter gevaldigt efter med en afstand på otte point til OB efter 16. runde.

Men igen var OB egentlig ikke overbevisende og vandt groft sagt mere på skarphed og tilfældigheder end på overlegenhed. Brøndby kunne således undervejs præstere hele tre forsøg på stolperne, og i store dele af anden halvleg var OB presset i bund af hjemmeholdet.

Giftige i kontra
OB kom foran i kampens 19. minut, da Peter Utaka legede kispus med Thomas Rasmussen på højrekanten og samtidig snød keeper Stephan Andersen med et overraskende skud ved den forreste stolpe.

I den afvekslende og yderst seværdige første halvleg var Brøndby tæt på en udligning, da Mikkel Bischoff ramte stolpen på hovedstød, men i stedet kom OB yderligere i front, da Stefan Gislason lavede straffe på Hans Henrik Andreasen. Chris Sørensen udnyttede sikkert til 0-2 i første halvlegs overtid.

Efter pausen stod der Brøndby på det meste, men OB var stadig giftige på kontrachancerne.

Delt topscorerværdighed
OB-forsvarer Atle Roar Håland styrede et indlæg op på en egen overligger, den konstant aktive Mikael Krohn-Dehli sendte en afslutning samme vej, og en reducering lurede.

OB koncentrerede sig om at forsvare, og den velfortjente 1-2-reducering faldt, da Morten Duncan Rasmussen med 17 minutter igen headede et indlæg i mål fra 10 minutter - hans 12. sæsonmål, og dermed står han og Peter Utaka fortsat lige i spidsen af topscorerlisten.

Det ventede Brøndby-stormløb udeblev dog i slutfasen, og i stedet slog veloplagte Johan Absalonsen sejren fast tre minutter inde i overtiden med en skarp afslutning i feltet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere