Bjerregaard skyld i Brøndby-underskud

Hul i brønden: Økonomiske eksperter ser Bjerregaard Junior som ansvarlig for underskud i Brøndby

Jan Kristiansen er en af de spillere, som Anders Bjerregaard (til venstre) har haft det store checkhæfte oppe af lommen for at købe - uden det dog foreløbigt har kastet det store sportslige udbytte af sig. (Foto: Jens Panduro)
Jan Kristiansen er en af de spillere, som Anders Bjerregaard (til venstre) har haft det store checkhæfte oppe af lommen for at købe - uden det dog foreløbigt har kastet det store sportslige udbytte af sig. (Foto: Jens Panduro)
Da Brøndby i går kom ud med et minus på 25 millioner kroner for de første ni måneder af 2009, skyldtes det ikke, at klubben er dårlig til at finde sponsorer.

Det hænger heller ikke sammen med, at der ikke kommer tilskuere til kampene på Brøndby Stadion. Og den negative udvikling handler absolut heller ikke om, at gæsterne ikke hiver pungen op for at købe pølser og fadøl, når de er til bold.

De røde tal i Brøndby skyldes uheldigt købmandskab, når det kommer til et helt centralt område i fodboldforretningen Brøndby IF – køb og salg af spillere.

For lige netop på det punkt er der problemer i butikken.

Ikke leveret varen
Brøndby har de seneste sæsoner investeret massivt.

Spillere som Farnerud, Kristiansen og Jönsson har fået store sign-on-fees og får hver måned tårnhøje lønninger, der i enkelte tilfælde har betydet, at FC København har fået baghjul som lønførende i Superligaen.

Men de mange investeringer har også haft sin pris. Siden indgangen til 2008 har Brøndby haft et minus på næsten 49 millioner kroner på transferaktiviteterne.

Og det hænger sammen med, at Brøndby – når man ser bort fra Chris Katongo-salget til små ni millioner kroner – ikke har tjent det store ved sine salg de seneste par år. Så de store afskrivninger på de dyre drenge trækker Brøndby i minus.

– Brøndby har et relativt stort spillerbudget. Faktisk ét af ligaens største. Sportschef Anders Bjerregaard har efter min vurdering ikke været dygtig til at bruge de penge, han har haft til rådighed.

– De spillere, som Brøndby har hentet, har i flere år ikke entydigt leveret varen. Derfor har Brøndby slet ikke fået nok ud af investeringerne, vurderer sportsøkonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School.

Spillersalg ville hjælpe
Ifølge Troelsen så har det håndværksmæssige haltet på den københavnske Vestegn. For som han konstaterer, så har Brøndby forsømt at få sammensat en homogen spillertrup.

– De har ikke købt spillere, der passer sammen som et kollektiv. Og det her er ikke et akut problem, men noget, som har været tilfældet de seneste tre år, siger Troels Troelsen og peger dermed igen på Anders Bjerregaard, der nu i lidt over tre sæsoner har haft ansvaret for køb og salg af spillere.

Finanskrisen har ikke hjulet den unge Bjerregaard, men heller ikke fra Morten W. Langer, redaktør på AktieUgebrevet, er der mange plusser til sportschefen.

– Det er ret imponerende, at Brøndby har formået at øge sponsorindtægterne, men de har ikke råd til at fortsætte på denne måde. Det ville hjælpe meget, hvis de fik solgt spillere for en god pris, siger Langer, der tvivler på, at Brøndby kan gå på storindkøb, før der bliver tyndet ud i truppen:

– Hvis jeg var bank, ville jeg begynde at holde lidt på pengene. De har fået lidt luft ved at sælge Gildhøj Centret, men hvad med næste år. Hvad skal de så sælge?
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere