Kommentar: Forkert spin, Bjerregaard!

Spillerkøbene har ikke virket for Brøndby IF, hvor sportsdirektør Anders Bjerregaard må tage sin del af skylden, mener Ekstra Bladet

PER BJERREGAARD bør snarest have sat et lille ord foran sin titel. Vi prøver lige: SPINDOKTOR.

I ET INTERVIEW med Berlingske Tidende prøvede den snu klubboss sørme at smøre de sidste års håbløse indkøbspolitik af på Michael Laudrup, René Meulensteen og Tom Køhlert.

’Indkøbspolitikken har været styret af den pågældende træner’, lød den åbenlyse hvidvaskning af egen og sportsdirektør Anders Bjerregaards uformåen. Vås, spin og et bevis på, at Brøndbys sportslige ledelse har svigtet ansvaret som netop ledelse.

SELVFØLGELIG VIL EN sportslig ledelse gerne opfylde en træners ønsker og det er naturligvis – indrømmet – også sket i Brøndby. Men den sportslige linje – herunder indkøb og salg af spillere – ligger i sidste ende hos sportsdirektøren og den øvrige ledelse. Det gør det selvfølgelig også i Brøndby, men det faktum har spindoktor Bjerregaard åbenbart glemt.

I et tiltrædelsesinterview sagde Anders Bjerregaard i hvert fald sådan her: Jeg er ansvarlig for spillerbudgettet og køb og salg af spillere.

Her ligger lige præcis et af Brøndbys helt store problemer, hvilket det sidste kvartalsregnskab tydeligt viser. Et tab på lige knap 50 mio. kroner på et år og ni måneder!

TRANSFERPLETSKUDDENE har simpelt hen været alt for få – og det er jo svært at blive ved med at leve højt på et Elmander-salg. Brøndby står tilbage med en alt for stor trup, kæmpe lønninger og for lidt kvalitet. Tilmed har ledelsen også forsømt gennem seks åbne transfervinduer at hente den lederskikkelse, som holdet helt tydeligt savner.

Den stil kan selvfølgelig ikke fortsætte. Pengene slipper op. Problemet er, at Brøndby groft sagt kun har to salgbare emner på hylden, nemlig Morten Duncan Rasmussen og Stephan Andersen. Resten er havnet i kurven med spotvarer!

SÅ ER DER KENT NIELSEN. Fansene vil gerne se bagdelen af hans shorts, men inden fadøllene når helt op i halshøjde, så synk lige engang.

Med de problemer, der er i truppen, så er pointhøsten imponerende. Den side er godkendt, men alligevel slæber Kent Nielsen rundt med nogle alvorlige ar på trænersjælen allerede:

Han har gjort for få gode. Kun Morten ’Duncan’ og Mike Jensen kan siges at have løftet niveauet.

(For) tidlig exit af både Europa League og Ekstra Bladet Cup.

Spillet svinger helt ufatteligt. Et fast koncept eller måde at spille på savnes – også af spillerne.

NÅR DET HELE RØRES rundt i gryden, så er Brøndby en klub under pres. På denne plads har vi tidligere skrevet, at Bjerregaard-navnet ikke længere er en ubetinget styrke for Brøndby.

Det gælder stadig – og vel skal spillerne se kritisk på sig selv, men forandringerne starter i ledelsen. De har ansvaret for slingrekursen, men den erkendelse ligger åbenbart lige så langt ude i fremtiden som et Brøndby-mesterskab.

TAG ANSVAR, store B og lille B – eller tag jeres gode tøj!
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere