Brøndby-fans for retten

For første gang skal retten vurdere, hvad det skal koste at fyre nødraketter af på stadion

Sagen mod to Brøndby-fans bliver et pejlemærke for, hvordan domstolene vurderer brugen af nødraketter og romerlys under foldboldkampe. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Sagen mod to Brøndby-fans bliver et pejlemærke for, hvordan domstolene vurderer brugen af nødraketter og romerlys under foldboldkampe. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

For første gang skal retten vurdere, hvad det skal koste at fyre nødraketter af på stadion.

Det er de tunge paragraffer, som politiet nu har pudset på to fodboldfans, der mandag skal for retten.

Under en kamp mellem Brøndby og Legia Warszawa i juli endte begejstringen på Brøndby Stadion pludselig med alvorlige forbrændinger af to tilskuere.

En mand fik ødelagt sine mavemuskler, da han blev ramt af en nødraket, og det kraftige stykke fyrværkeri fortsatte og gav også alvorlige forbrændinger på fod og underben hos en dreng, der overværede kampen. En anden nødraket smadrede ind i en resultattavle.

To mand tiltalt
Nu har politiet tiltalt to mænd fra Brøndby-fangrupperne Blue Front og Blue Front Yngre efter den allertungeste voldsparagraf. Mændene, der er 21 og 25 år, bliver samtidig tiltalt efter straffelovens paragraffer om fareforvoldelse og uagtsom legemsbeskadigelse.

Sagen bliver et pejlemærke for, hvordan domstolene vurderer brugen af nødraketter og romerlys under fodboldkampe.

- Det er første gang, at vi har sådan en sag med den slags skyts og med så alvorlige skader, siger politiadvokat Ole Weikop fra Københavns Vestegns Politi.

Sagen om de to nødraketter komme for retten i Glostrup på mandag. Derudover arbejder politiet også på en sag om fem andre fodboldtilhængere, der er sigtet for at have brændt fyrværkeri af under en kamp mellem FCK og Brøndby i maj sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere