Annonce:
Annonce:

Han har kostet Brøndby 428 millioner

Siden Per Bjerregaard for fem år siden blev formand, har han kostet Brøndby 428 mio. kr. med sportslig deroute til følge

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF
Annonce:

Per Bjerregaard har skabt Brøndby. Bygget klubben op fra en mark til en storklub, men han har også et stort ansvar for den sportslige og økonomiske deroute, klubben har taget de senere år.

Per Bjerregaards beslutninger som formand har været særdeles kostbare for klubbens aktionærer, siden han 31. august 2007 satte sig for bordenden i bestyrelseslokalet.

Siden da har klubbens aktionærer tabt 343 mio. kr., fordi Brøndbys børsværdi i dag er raslet ned til blot 57 mio. kr.

I samme periode har Per Bjerregaard og Brøndby IF præsteret blodrøde tal og gigantiske underskud på trods af, at forventningerne altid har været optimistiske og alt for positive, da budgetterne blev lagt.

– Brøndby har reelt haft underskud samtlige år siden 2007, da man kun fik plus i 2009, fordi Jesper ’Kasi’ Nielsen betalte en masse penge (53,6 mio.kr., red.) for at slippe ud af sit sponsorat.

– Løsningen på kort sigt kan være spillersalg, men det hjælper kun kortvarigt. De har brug for langsigtede økonomiske løsninger, vurderer Frank Jensen, der er analytiker hos Dansk Aktie Analyse.

Han forventer, at Brøndby også i år vil tabe op imod 10 mio. kr.

Derfor er det på sin vis et mirakel, at Per Bjerregaard fortsat kan sidde i formandsstolen.

Brøndbys fremtid kan blive afgjort i weekenden

Annonce:

– Normalt kan man ikke blive siddende som formand for et børsnoteret selskab, når man leverer så dårlige resultater år efter år. Men vi må bare konstatere, at Brøndby bare ikke er et helt almindeligt selskab, siger investeringsrådgiveren Martin Lykke fra NP Investor.

Mens Brøndby og Per Bjerregaard er presset fra flere sider, starter i dag en sag ved Fodboldens Voldgiftsret, der kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for klubben.

57 nuværende og tidligere spillere har rejst et krav om erstatning på 23.398.754 kr. plus en bod for manglende betaling af feriepenge og pension.

Det var Per Bjerregaard, der sammen med Ole Hansen, Silkeborg, og daværende direktør for Divisionsforeningen, Claus Rode Jensen, forhandlede overenskomsten på plads med Spillerforeningen i 2004.

Hvis Brøndby ender med at tabe sagen delvist eller helt, skal der afregnes hurtigt, fordi sagen i Voldgiftsretten ikke kan ankes.

ekstrabladet.dk har fredag morgen forsøgt at få Per Bjerregaard i tale. Han har ikke svaret på vores henvendelser.

Læs mere i Ekstra Bladet fredag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: