Økonom: Brøndby kan trykke deres egne penge

Selvom Brøndby IF står og mangler penge til lønudbetalinger, er klubbens problem overfladisk, vurderer økonom

Per Bjerregaard har muligheder. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Per Bjerregaard har muligheder. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Superligaklubben Brøndbys aktuelle likviditetsproblemer, som ifølge en intern skrivelse fra klubbens økonomichef kan medføre problemer med at udbetale løn til de ansatte, er et overfladisk problem, som nemt kan løses.

Sådan lyder analysen fra Troels Troelsen, som er sportsøkonom ved CBS.

- Jeg vurderer, at det hverken er en alvorlig eller livstruende situation. Jeg vurderer, at det er en økonomichef, der lige har spændt sin organisation for og aldrig nogensinde har drømt om, at den mail skulle slippe ud.

- Det er hans måde at stramme op på, siger Troels Troelsen.

Ekstra Bladet citerede søndag en intern skrivelse fra superligaklubben, hvoraf det blandt andet fremgik, at der aktuelt mangler 3,2 millioner kroner 'for at kunne betale lønninger til de ansatte i Brøndby IF og Brøndby Food & Mind ultimo februar.'

Se også:

Brøndby mangler tre mio. til lønnen

Mandag udsendte klubben en fondsbørsmeddelelse, hvor administrerende direktør Jan Lockhart afviser, at der skulle være problemer med at betale løn.

Fondsbørsmeddelelsen bekræfter dog, at den interne skrivelse er ægte, og han slår fast, at klubben aktuelt 'har en del tilgodehavender hos samarbejdspartnere.'

- Lige nu må være det allerværste likviditetsproblem for en fodboldklub. Det er slutningen af vinterpausen, det er lige efter et transfervindue, og så er det lige før kampene begynder, så de har ingen reelle indtægter haft de sidste 3-4 måneder.

- Selvfølgelig har Brøndby det ikke bedre end så mange andre fodboldklubber, men de er ikke i krise, og de kan trykke deres egne penge ved at lave en aktieudvidelse. Derfor kommer de aldrig grundlæggende til at mangle penge, siger Troels Troelsen.

Det aktuelle likviditetsproblem er helt naturligt for en fodboldklub, mener sportsøkonomen.

- De har også en bemyndigelse til at sælge aktier. De kan godt uden et fondsbørsprospekt sælge 10 procent af deres aktiekapital, og det vil så rigeligt bringe det ind, de skal bruge.

- Det er ikke et spørgsmål, om de kan løse det, men hvordan de vil løse det. Bestyrelsen kan beslutte, hvordan de løser det, siger Troels Troelsen.

Se også:

Brøndby slæbes i retten af egne spillere