Amok-kamp i Brøndby

Målene røg ind fra højre og venstre da Brøndby trængte sig helt ind i toppen af Superligaen med en 4-3 sejr over Horsens

Morten 'Duncan' scorede to gange i den målrigeste kamp i denne Superliga-sæson. (Foto: Lars Poulsen)
Morten 'Duncan' scorede to gange i den målrigeste kamp i denne Superliga-sæson. (Foto: Lars Poulsen)

De var spillet baglæns ud i havet i hele den første halve time. Det var umuligt at se, at Brøndby spillede på den hjemmebane, hvor Horsens hidtil aldrig har scoret.

Derfor var det også helt fortjent, at bundholdet kom foran 2-0 efter blot 18 minutter spillet. Der var ganske enkelt ikke ret meget rigtigt at få øje på hos de blå/gule.

Specielt kampens første mål komemr til at stå længe i hukommelsen, da Allan Søgaard fra 30 meter hugger læderet ind utageligt for Stephan Andersen i Brøndby-målet.

Mens kæben stadig hang af beundring over det mål, kom den hurtigt op på plads to minutter senere. Lidt grinagtigt så det altså ud, da Thomas Kortegaard smækkede et indlæg ind i feltet. Ingen rørte den - den slog bare i jorden og hoppede ind ved stolpen til højre for Stephan Andersen.

Jan Kristiansen bragte Brøndby tilbage i kampen med sit mål til 1-2 inden Morten Duncan tog fat med to træffere.

Specielt udligningen viste sig dog afgørende for kampens udfald.

Søren Jochumsen redder - eller gør han - Duncans afslutning. Dommeren dømmer bolden inde over stregen, og det gør Horsens-målmanden så flintrende rasende, at han ender med at brokke sig til to gule kort - og dermed udvisning.

Ingen af tv-billederne fra TV2 Sport kan dog med sikkerhed afsløre, hvor vidt bolden var inde eller ej, da den filmede vinkel er skæv, og Jochumsen i øvrigt dækker for bolden med kroppen.

Horsens kæmpede bravt med en mand i undertal, men det må også siges, at set over hele kampen var det en retfærdig Brøndby-sejr, der blev grundlagt på den kontroversielle kendelse.