Kasi jager Ekstra Bladets kilde

En computer i USA har været inde i Jesper Nielsens mors computer efter Ekstra Bladets oplysninger. Det oplyste Brøndbys sponsor, Kasi Group, mandag i fogedretten

Kasi-direktør Jesper Nielsen havde en meget travl mandag. (Foto: Kenneth Meyer)
Kasi-direktør Jesper Nielsen havde en meget travl mandag. (Foto: Kenneth Meyer)

Allerede flere timer før Ekstra Bladet udkom mandag morgen med de afslørende artikler om Kasis økonomiske problemer, var jagten gået ind på den formodede kilde til avisens oplysninger.

Kasis ejer og direktør Jesper Nielsen sendte søndag aften kl. 23.58 en mail til den ene af de to journalister, der havde arbejdet med Kasi-sagen et par uger. Jesper Nielsen gjorde opmærksom på, at de mails, som Ekstra Bladet var kommet i besiddelse af, måtte være stjålet fra hans mors, Dorthe Nielsens, private mail-adresse inden for tre tidsrum mellem den 1. og 2. oktober i år.

Alle spor søgt slettet
– Min IT-chef, bemærker Jesper Nielsen i sin usædvanlige mail, har fanget hvornår, og fra hvilke adresser der er logget på fra. Vedkommende har forsøgt at slette alle spor, men vi har dem lagret på vores hovedserver. Vi vil i morgen anmelde sagen til politiet for at få fundet ud af, hvem der har gjort dette og givet Ekstra Bladet oplysningerne.

Jesper Nielsen oplyser i sin mail, at hans mor på det tidspunkt befandt sig i Norge, hvor hun ikke havde adgang til en computer, hvorfor det ikke kunne være hende, men en anden, der havde logget sig ind med hendes password.

En endog meget kriminel handling
I mailen hedder det videre:

– Jeg vil gerne svare på de spørgsmål, du måtte have, da vi absolut intet har at skjule omkring Kasi Group og vores økonomi.

– Jeg mener dog, at hvis du refererer interne arbejdsgange fra mail-korrespondancen fra Dorthe Nielsens private mailadresse, ud fra info kommet i din besiddelse på baggrund af en endog meget kriminel handling, så er vi langt over hvad der er relevant.

– Jeg synes det havde været mere relevant, hvis du havde skrevet en artikel om, hvor langt visse personer går for at skade enkeltpersoner og en seriøs virksomhed, skriver direktøren i sin mail få minutter før midnat.

En tidligere medarbejder
Mandag formiddag var Jesper Nielsen endnu mere klar i mælet. Nu vidste han med sikkerhed, at det drejede sig om en tidligere højt placeret medarbejder, der ikke længere var ansat i Kasi. Under afhøringen senere i fogedretten udpegede Kasi-folkene ingen konkrete personer, men det kom frem, at der muligvis var logget ind i Kasis system fra en computer i USA.

Ekstra Bladets to journalister nægtede under vidneafhøringen i fogedretten at oplyse noget som helst om eventuelle kilder eller hvor det omfattende materiale stammede fra.