TV: Brøndby slog FCK i drama

Alexander Szymanowski blev Brøndby-helt på en eftermiddag, da han scorede til 1-0 og 2-0 i lokalbraget mod FC København

BRØNDBY STADION (Ekstra Bladet): Hvis Brøndbys spillere, trænere og fans før lokalbraget mod FCK ville have slået sig til tåls med en pivheldig 1-0-sejr, så blev de meget glade på denne solbeskinnede lørdag eftermiddag.

Det lød i hvert fald sådan på de tre jubelbrøl, som størstedelen af de 21.798 tilskuere brød ud i, da hjemmeholdet scorede til 1-0, 2-0 og 3-0 i en fuldt fortjent 3-2-sejr over de danske mestre.

Dertil skrev en ny mand sig med to mål ind i Brøndby-historien: Alexander Szymanowski.

Kahlenberg: Ærgerligt jeg aldrig kom til Getafe

Forventningen var enorm før opgøret, der tegnede til den mest interessante New Firm i årevis mellem et Brøndby-hold, der er ved at rejse sig, og et FCK-hold, der har åbnet fint i Champions League-gruppespillet men endnu ikke virker oppe i fulde omdrejninger rent offensivt.Det var før en fed, gul røg lagde sig tykt over grønsværen og angrebene begyndte at rulle frem og tilbage med omkring et kvarters forsinkelse

Da røgen var lettet, og 25 minutters respektfuld, småkedeligt boldtrilleri med FCK i teten var overstået, kom hjemmeholdet foran 1-0 på straffespark.

Lejesvenden Szymanowski fra Recreativo Huelva tog et godt træk forbi Thomas Delaney i feltet og blev nedlagt, da Delaney troede, han kunne nå at stoppe sin modstander. Klart straffe, og eksekveringen stod Szymanowski selv for med en ’Panenka’ midt i målet – så havde argentineren ligesom introduceret sig selv som målscorer på Brøndby Stadion og udnyttet kampens første chance.Havde dommeren ret?