Så dyr bliver Brøndbys nye stjerne

Brøndby skal af med næsten 15 mio. kr. for den argentinske dribler

Brøndby vil hente Alexander Szymanowski til Vestegnen på en permanent aftale (Foto: Jens Dresling)
Brøndby vil hente Alexander Szymanowski til Vestegnen på en permanent aftale (Foto: Jens Dresling)

Det bliver en halvdyr omgang for Brøndby at hente Alexander Szymanowski permanent til Vestegnen.

Den 25-årige argentiner, der er lejet i spanske Huelva, har imponeret i dette efterår, og Brøndby har derfor allerede nu besluttet at udnytte sin købsoption.

- I forbindelse med lejeaftalen sikrede vi os en købsoption på Alexander Szymanowski, og den har vi besluttet os for, at vi vil benytte os af, så snart vi juridisk kan. Alexander pynter på vores hold, sagde sportschef Per Rud til Brøndbys hjemmeside i slutningen af oktober.

Også i Brøndbys prospekt i forbindelse med den nuværende aktieemission bekræfter klubben, at den vil udnytte købsoptionen på den driblestærke kantspiller.

Szymanowski vil blive i Brøndby

Hverken Brøndby eller Huelva har sat beløb på købsoptionen, men den skulle være 2,5 mio. euro (ca. 18,6 mio. kr.).

Brøndby har allerede betalt 500.000 euro (ca. 3,7 mio. kr.) i lejegebyr for argentineren, og det beløb skal fratrækkes. Derfor skal Brøndby af med knap og nap 15 mio. kr. for Szymanovski, der efter mandagens sejr over FC Vestsjælland fastslog, at han ville blive i Brøndby i mange år:

- Jeg vil blive mange år i Brøndby, hvis det er muligt. Jeg kan virkelig godt lide klubben. Jeg har ikke talt med klubben endnu, men hvis de vil have mig, så er der ingen tvivl om, at jeg vil spille her.

15 mio. kr. vil gøre Alexander Szymanovski til en af dyreste spillere, der er hentet til Superligaen, og det er et uhørt højt beløb for en spiller fra den næstbedste spanske række.

I Spanien vil kun få klubber være villige til at betale så mange penge for en spiller fra Segunda División, og langt de fleste spillere bliver hentet på en fri transfer. Ifølge transfermarkt.de brugte de 22 klubber i næstbedste række i seneste transfervindue knap 20 mio. kr. på nye spillere - tilsammen!

Stenderup sigter mod foråret

Så Huelva kan næppe være utilfredse med, at Brøndby tilsyneladende er klar til at lægge næsten 15 mio. kr. for Szymanowski.

Det er dog muligt for Brøndby at slippe billigere i en forhandling. For selv om de blå-gule allerede har meldt ud, at de vil udnytte den fastsatte købsoption, så er det ikke usædvanligt, at beløbet er til forhandling.

Thomas Frank fastslog mandag, at han planlægger med Szymanowski i fremtiden:

- Jeg har sagt til Per Rud, at ham vil jeg have, og så må han klare resten, så jeg spekulerer ikke på, hvor langt vi vil gå for at købe ham fri.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?