Per Bjerregaard: Jeg var tæt på at dø

Brøndbys tidligere formand fortæller i ny bog om sin sygdom

Den tidligere Brøndby-formand Per Bjerregaard fortæller i en ny bog om sin sygdom (Foto: Thomas Lekfeldt)
Den tidligere Brøndby-formand Per Bjerregaard fortæller i en ny bog om sin sygdom (Foto: Thomas Lekfeldt)

Per Bjerregaard var i foråret tæt på at dø.

Den tidligere så magtfulde Brøndby-formand kæmpede tilbage i maj for livet. Det afslører han i bogen ’Brøndby IF 1964-2014: 50 fortællinger fra 50 profiler’, der udkommer på tirsdag.

Her fortæller den 67-årige Mr. Brøndby om sin kamp for livet. En kamp, som han var tæt på at tabe i de dage, da hans hjerteklub sloges for Superliga-eksistensen.

- I maj 2013 fik jeg en infektion, som ikke er noget særligt for de fleste, men som var livstruende for mig. Jeg kunne ikke få vejret, og jeg blev bragt i respirator i nogle dage. Det var et voldsomt angreb, og jeg var indlagt i 14 dage. Der var jeg ved at dø, fortæller Per Bjerregaard.

Per Bjerregaard fik konstateret leukæmi i 1999 og har været igennem både kemoterapi og en knoglemarvstransplantation.

I starten fortalte han kun familien om sin sygdom, men fra 2009 var han svækket, og når han ser tilbage på situationen i dag, erkender Per Bjerregaard, at han skulle have stoppet i Brøndby allerede der:

- Hvis jeg kigger tilbage på min tid som fodboldmand, så skulle jeg være stoppet der og have koncentreret mig om at blive rask. Men jeg havde svært ved at se, hvem pokker der skulle tage over efter mig. Man er jo et fjols, der overvurderer sig selv.

- Jeg havde jo en ambition om at føre klubben tilbage til, hvad den var, da den var bedst – og jeg troede også, det kunne lade sig gøre. Det var tæt på i 2009. Vi kunne være blevet mestre, men tabte en afgørende kamp i Parken i tredjesidste runde. Folk glemmer, at så dårlige var de år heller ikke, siger Per Bjerregaard.

Læs mere i EKSTRA:

Den tidligere Brøndby-formand Per Bjerregaard fortæller i en ny bog om sin sygdom (Foto: Thomas Lekfeldt) Plus Bjerregaard: Jeg blev bragt i respirator i nogle dage. Der var jeg ved at dø

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere