Brøndbyfans: Vi vil have indflydelse

Brøndby Supporters Trust ser et forbillede i den tyske ejerstruktur, hvor fans har stor indflydelse i klubberne

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Fanforeningen Brøndby Supporters Trust har en mand i klubbens bestyrelse, men har samlet set kun aktier og fuldmagter til at repræsentere én procent, når det bliver stemt på generalforsamlingerne. De ved, at det er et langt sejt træk at skaffe sig indflydelse, men de er fast besluttede på at få den.

- Vi vil have, at fans får indflydelse. Det kan godt være, at vi har et ideal om, at vi skal have meget mere indflydelse, end vi har i dag. Men du skal også tænke på, at vi kommer fra et punkt, hvor vi ingen indflydelse havde. Vi startede projektet med en email-adresse. Vi havde ingen kapital, ingen aktier, ingen stemmer. Langsomt har vi bygget det her op, hvor vi kan ramme nogle mennesker gennem vores Facebook-gruppe. Vi har en organisation, hvor vi har superdygtige, kompetente mennesker. Vi skulle i starten have pengene op af egne lomme, hvis vi skulle lave aktiviteter. Nu er vi så heldige, at vi har penge til at arrangere aktiviteter.

Stort beløb for os
- Når den her emission er klar, sidder vi på 750.000 kroner aktier i Brøndby IF. Det er et forholdsvis stort beløb for os. Det er det ikke, hvis du snakker om at eje 50 procent af klubben. Men i forhold til BST og klubben tænker vi langsigtet, og det være, at vi om 20 år sidder på 10-15 procent, siger bestyrelsesmedlem i Brøndby Supporters Trust Troels Johnsen til Tipsbladet.

Inspirationen kommer fra Tyskland og fra Swansea, hvor fans i højere grad er med i ejerkredsene.

- Vores forening er født ud af nogle konkrete problemstillinger. Det er helt åbenlyst for os, at fanejerskab er den nye governance-struktur, hvor også mindre aktionærer bliver hørt. Vi er meget inspireret af den tyske 50+1 model, og også af Swansea, hvor 20 procent af aktierne er fanejede. Det er en udvikling, vi tager skridt for skridt herhjemme, siger formand Sune Blom.

For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet nu ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 18 kroner.

Hos din bladforhandler kan du også få fingre i fredagens udgave af Tipsbladet+Ekstra Bladet lørdag og søndag. Husk at spørg efter det, hvis du først vil købe Tipsbladet lørdag eller søndag. Og så kan du altid få fat i Tipsbladet via Ekstra Bladets E-avis, som du finder på ebladet.eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere