Aldo scorer million i Brøndby

Hvem vil være millionær: Brøndbys bestyrelse belønner formanden for at have påtaget sig en særskilt arbejdsopgave

Brøndby-formand Aldo Petersen bliver belønnet med 1 mio. kr. af klubbens bestyrelse (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby-formand Aldo Petersen bliver belønnet med 1 mio. kr. af klubbens bestyrelse (Foto: Lars Poulsen)

Aldo Petersen er allerede blevet millionær på Brøndby.

Den fodboldglade finansmand, der blev valgt som formand tilbage i juni, får én million kr. af klubben for sin rolle i den aktieemission, som Brøndby er i færd med at gennemføre.

Det fremgår af det prospekt, som Brøndby har offentliggjort i forbindelse med kapitaludvidelsen.

’Der er i 2013 frem til prospektdatoen ikke indgået aftaler, som medfører, at medlemmer af bestyrelsen vil modtage vederlag for ad hoc-opgaver, bortset fra at bestyrelsens formand (Aldo Petersen, red.), der efter anmodning fra bestyrelsen har påtaget sig en særskilt arbejdsopgave i forbindelse med tegning af noteringsaktierne og gennemførelsen af udbuddet, vil modtage et arbejdsvederlag på 1,0 mio. kr. i forbindelse med udbuddets gennemførelse’, skriver selskabet i punktet 'vederlag til bestyrelsen'.

Se også: Aldo: Jeg er ked af det, Ståle

- Jeg er naturligvis glad for, at Brøndbys bestyrelse er glade for det arbejde, jeg udfører i Brøndby. Man skal huske på, at det er bestyrelsen, der fastsætter beløbet, men det er da dejligt at blive påskønnet for den yderligere indsats, jeg har ydet, siger Aldo Petersen til Ekstra Bladet.

Aldo Petersen er som formand i Brøndby i forvejen den højst lønnede i bestyrelsen.

Posten indbringer 'Don A' 300.000 kr. i vederlag om året, mens der er 150.000 kr. til næstformand N. E. Nielsen og 75.000 kr. til de øvrige bestyrelsesmedlemmer.

Aldo Petersen har ikke selv investeret mange af sine spareskillinger i Brøndby, men har til gengæld været dygtig til at få andre til at investere i den folkekære klub fra den københavnske vestegn.

Se også: TV: Ståle afslører: Jeg sagde nej til Brøndby

Rigmanden Jan Bech Andersen tegnede midt i september nye aktier for ca. 65 mio. kr., og Brøndby drømmer om at kunne hente yderligere ca. 51 mio. kr. ved denne kapitaludvidelse.

Aldo Petersens ven Ole Abildgaard har sammen med telemarketing-rigmanden Thomas Rasmussen afgivet bindende forhåndstilsagn om at udnytte tildelte eller erhvervede tegningsretter eller tegne resterende aktier, så Brøndby minimum får et bruttoprovenu på 22 mio. kr.

Bliver emissionen fuldtegnet, vil det give Brøndby 51 mio. kr., men det er ikke alle millionerne, der havner i klubkassen.

Se også: Eksperter: Aldos Brøndby-million i orden

Ud over det ekstra vederlag på 1 mio. kr. til Aldo Petersen er der en række andre udgifter, så Brøndby må ’nøjes’ med ca. 46,5 mio.

Aldo Petersen har 500.000 aktier i Brøndby, som han købte i forbindelse med forårets emission. Prisen på aktien dengang var omkring 2 kr., og den samlede udskrivning ca. 1 mio. kr.

Den million er nu betalt tilbage ...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere