Eksperter: Aldos Brøndby-million i orden

- Hvis jeg sad som aktionær, ville jeg gerne betale min formand for at have ydet en ekstra indsats. Et eller andet sted er det helt fair, siger sportsøkonom om det ekstra vederlag på 1 mio. kr., som Brøndby-formand Aldo Petersen er tildelt

Eksperter siger god for den million, som Brøndby-formand Aldo Petersen får af Brøndby-bestyrelsen (Foto: Lars Poulsen)
Eksperter siger god for den million, som Brøndby-formand Aldo Petersen får af Brøndby-bestyrelsen (Foto: Lars Poulsen)

Aldo Petersen får én million kr. af klubben for sin rolle i den aktieemission, som Brøndby er i færd med at gennemføre.

Han er ikke den første bestyrelsesformand i Danmarkshistorien, der bliver belønnet af sin bestyrelse - og ifølge de eksperter, som Ekstra Bladet har talt med, er det ikke urimeligt, at Brøndby-formanden personligt scorer på klubbens aktieudvidelse.

- Som formand har han haft et enormt arbejde med det her. Det er en forholdsvis lille organisation, og med den turbulens og forandring, som Brøndby har været igennem de seneste seks måneder, har det krævet meget ’hands on’ for formanden.

- Han har som bestyrelsesformand helt sikkert leveret for langt ud over de 300.000 kr., som han får i normalt vederlag. Det er jeg slet ikke i tvivl om, og hvis jeg sad som aktionær, ville jeg gerne betale min formand for at have ydet en ekstra indsats. Et eller andet sted er det helt fair, siger sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte.

Se også: Aldo scorer million i Brøndby

Morten W. Langer, redaktør på Aktieugebrevet, kalder Aldo Petersen for en finansiel troldmand og giver formanden en stor del af æren for, at Brøndby har været i stand til at rejse så mange millioner.

- Det er rimeligt imponerende, at de formår at hente så mange penge efter de lige har hentet penge én gang. Så kan man altid diskutere beløbet størrelse - er 1 mio. kr. mange penge?

- Det vigtige er, at Brøndby oplyser om det, så der er gennemsigtighed. Det havde været meget problematisk, hvis han fik de her penge, og der ikke blev oplyst om det, siger Morten W. Langer, der vurderer, at Aldo Petersen bliver belønnet for sit store netværk:

- Aldo kender virksomheden rimelig godt og har også kontakterne til potentielle investorer. Så han har angiveligt sparet dem for omkostninger og brugt sit personlige netværk til at fremme Brøndbys interesser. På den måde er det okay, at han bliver betalt for det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere