Brøndby-koryfæ afviste Madrid

Kim Daugaard fik i sine tidlige Brøndby-dage tilbud om at komme til Atletico Madrid, men takkede nej, kan man læse i ny Brøndby-bog

Kim Daugaard havde tidligt i karrieren tilbud fra udlandet, men endte med at spille hele sin karriere i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Kim Daugaard havde tidligt i karrieren tilbud fra udlandet, men endte med at spille hele sin karriere i Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

Zinedine Zidane kom til Real Madrid som Galáctico i 2001, men allerede et knap årti tidligere var der bud efter en 'Zidane' til den spanske hovedstad. Atletico Madrid ville gerne have Vestegnens Zidane - som Brøndby-kreatøren Kim Daugaard blev kaldt - på kontrakt.

Kim Daugaard takkede imidlertid pænt nej, fortæller han i bogen 'Brøndby IF 1964-2014 - 50 fortællinger fra 50 profiler', som udkommer tirsdag 12. november.

- Lige da jeg kom til Brøndby, ville Atletico Madrid gerne have mig, efter de havde set mig i nogle ungdomslandskampe. Men jeg var lige kommet og ville gerne på holdet i Brøndby, så det var ikke noget for mig på det tidspunkt. Vi havde jo også nogle fantastiske år i 90’erne, og dem ville jeg nødigt bytte væk.

Den tidligere Brøndby-formand Per Bjerregaard fortæller i en ny bog om sin sygdom (Foto: Thomas Lekfeldt) Plus Bjerregaard: Jeg blev bragt i respirator i nogle dage. Der var jeg ved at dø

- Jeg pressede heller ikke selv på, for jeg var meget glad for at være i Brøndby. Jeg nåede fem mesterskaber, fem pokaltitler og også rigtig mange kampe. Hvis jeg ikke havde været meget skadet i årene lige der omkring 2000, så havde jeg nok også haft rekorden for flest spillede kampe. Så jeg er meget stolt over min tid i Brøndby, siger Kim Daugaard i bogen.

Krogh tilbudt comeback
En anden stor Brøndby-spiller i 1990'erne kunne også have endt i Spanien.

Keeperen Mogens Krogh indstillede sin karriere i 2002, men fik i sommeren 2003 som næsten 40-årig tilbudt et udenlandseventyr og chance for comeback.

- Syv måneder efter jeg var stoppet, blev jeg ringet op af en agent. En spansk klub fra den næstbedste række manglede en målmand her og nu. Det satte lige nogle tanker i gang, men lige så snart, jeg blev en smule rationel, vidste jeg godt, at det da var smigrende, men nej.

- Jeg valgte at stoppe, mens jeg stadig syntes, jeg var på toppen. Det mener jeg, jeg beviste, da noget af det sidste, jeg gjorde i min karriere, var at lave en helt fantastisk redning oppe i det ene hjørne i den sidste kamp nede i Køge, fortæller Mogens Krogh til bogens forfatter Esben Thoby.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere