Derfor er Brøndby på vej mod toppen

Brøndby vandt søndag 3-0 over AGF og fortsatte en imponerende stime på otte kampe uden nederlag. Ekstra Bladet giver fem bud på, hvorfor det går godt for Brøndby lige nu

Brøndby er på vej mod toppen (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby er på vej mod toppen (Foto: Lars Poulsen)

1.Troen på projektet
Selv om starten var turbulent og holdet ikke vandt i de syv første kampe, bevarede Thomas Frank roen. Hverken han eller spillerne gik i panik. De er i gang med et projekt, hvor følelsen hele tiden har været, at det kun var et spørgsmål om tid, før det gav udbytte.

2.Stabiliteten
Otte kampe har Brøndby nu spillet i træk uden at tabe. Holdet har fem sejre og tre uafgjorte kampe. Den stabilitet giver selvtillid og tro på projektet. Læg dertil, at der nu ikke er scoret mod Brøndby i fire kampe i træk. Rutinerede Khalid Boulahrouz har i høj grad været med til at stabilisere bagkæden, selv om han i går lavede et par sjuskefejl.

3.Bredden
Brøndby har fået en langt større bredde i truppen. Det ser man specielt i disse tider. I går sad tre stamspillere –Thomas Kahlenberg, Simon Makienok og Martin Ørnskov –ude. Samtidig forlod en af holdets største profiler i de seneste kampe Alexander Szymanowski banen med en skade. De unge, der nu får chancen, løfter sig og leverer i sandhed varen. Mod AGF var Lebogang Phiri, Riza Durmisi og Christian Nørgaard tre af dem, der hævede niveauet. Tre talenter, der i sandhed viste vejen.

Brøndbys himmelflugt fortsætterTV: Ville du dømme offside i Brøndby-AGF?

4.De rutinerede tager ansvar
Mens Brøndby sejlede rundt i sidste sæson, ser man et tydeligt mønster nu. De rutinerede tager et stort ansvar. Boulahrouz og Albrechtsen bevarer roen i bagkæden. Mikkel Thygesen er vokset i anførerrollen og går i mange sammenhænge forrest. Samtidig er han fleksibel og kan benyttes på flere positioner. Det giver træneren et stærkt kort at spille.

5.Bundniveauet er løftet
Hvis Brøndby skal fortsætte kursen mod toppen, handler det om, at alle præsterer. Det Brøndby-mandskab, vi har set de sidste par måneder, præsterer på et højt, stabilt niveau. Helt afgørende er det faktisk, at bundniveauet er løftet markant i truppen.

AGF føler sig bortdømt: En katastrofeTV: Dommer om AGF-'mål': Klar fejlvurdering

Hvor ender Brøndby i tabellen?