Efteråret kan være slut for Makienok

Simon Makienok har opgivet at spille 90 minutter mod FC København på søndag, og han frygter, at efterårssæsonen er slut for hans vedkommende

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)

Brøndby kæmper i disse dage for at få Simon Makienok klar til braget mod FC København på søndag. Angriberen trænede med holdkammeraterne i dag, men han gav sig ikke fuldt ud, og det bliver en kamp mod tiden for ham at blive klar til på søndag, for han er stadig hæmmet af den lårskade, der har holdt ham ude siden 11. spillerunde, og egentlig er det mere sandsynligt, at han slet ikke kommer i kamp mere i denne efterårssæson.

- Jeg har selvfølgelig tænkt over, at det måske er bedre ikke at spille mere i år, og det har vi selvfølgelig også snakket om. Jeg skal ikke være med mod FCK, hvis de næste par træninger ikke forløber godt, og hvis jeg kan mærke, at det stadig er galt. Så sidder jeg hellere over og tager min pause. Og så kommer der en lang vinter, hvor der er god tid til at træne det op, siger Makienok til tipsbladet.dk.

Se også: Thomas Frank søger ny anfører

Holdets Superliga-topscorer med seks mål er dog drevet af, at han ønsker at hjælpe sine holdkammerater med at skaffe et godt resultat mod FCK, der kan skyde Brøndby op i ligaens top tre.

- Jeg er i hvert fald ikke klar til at spille en hel kamp, men jeg håber, jeg kan være med i truppen og være med omkring holdet, og så må vi se, hvordan kampen forløber. Måske kan jeg få en rolle til sidst i kampen, men hvis det havde været en træningskamp, havde jeg siddet over, men jeg vil også gerne hjælpe holdet, og hvis jeg kan få en eller anden rolle, så vi kan komme bedst muligt ud af den kamp, så vil jeg gerne det, men det skal selvfølgelig ikke betyde, at jeg efter den kamp så er ude i endnu længere tid.

Se også: Tidligere Brøndby-emne: Nu skifter jeg klub

Ved spillet til to mål under dagens træning i Brøndby strakte Makienok sig efter en bold for at få den prikket ind bag målmand Lukas Hradecky. Her tog han sig efterfølgende til det skadede lår, og det er netop, når han kommer ud i yderpositionerne, at låret værker.

- Når jeg laver noget, jeg ikke har helt kontrol over, kan jeg godt mærke det i låret. At det stikker og spænder i det område, hvor musklen er revet op. Så det viser jo bare, at det ikke er helet 100 procent endnu, men jeg bliver også nødt til at lave noget for at få det til at hele hurtigst muligt, så det er det, vi prøver. Vi prøver at få mig med i så meget som muligt og stadigvæk dosere, så det ikke bliver værre.

Se også: To Brøndby-profiler tvivlsomme til FCK

- Det gik egentlig okay i dag, men jeg kan godt mærke det, selv om jeg stadig ikke giver mig fuldt ud. Det går fremad, og jeg synes, at i dag var lidt bedre, og jeg kunne være lidt mere med. Men der skal stadig ske fremgang i forhold til i dag, hvis jeg skal spille en rolle på søndag.

I Simon Makienoks fravær har Kenneth Zohore vikarieret i angrebet, men da han havde karantæne mod FC Midtjylland i søndags, var Quincy Antipas rykket op i forreste linje.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere