Hradecky håber på rekordkamp mod FCK

Lukas Hradecky kan tangere rekorden for flest clean sheets i træk, hvis han holder nullet mod FC København

Lukas Hradecky i aktion mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)
Lukas Hradecky i aktion mod FC Midtjylland (Foto: Lars Poulsen)

Når Brøndby søndag tager imod FC København vil det være med målmand Lukas Hradecky i en ekstra motiveret udgave. Den finske keeper kan således tangere Superliga-rekorden for flest kampe i træk med et clean sheet. 

Brøndby har holdt målet rent i de seneste fem kampe, hvilket er en tangering af klubbens egen rekord, men undgår man at lukke mål ind mod FC København på søndag, er det altså også en tangering af Superliga-rekorden på seks kampe på stribe med clean sheet. 

Lukas Hradecky glæder sig over muligheden for at tangere en Superliga-rekord og håber, at det lykkes. 

- Selvfølgelig giver det lidt ekstra motivation, men FC København er jo et af de bedste hold, man kan møde, fordi de er så gode. Men vi har også lige spillet mod FC Midtjylland, der også er et godt hold, så jeg tror på, at vi kan gøre det igen, siger Lukas Hradecky til tipsbladet.dk. 

Det er sket seks gange før, at et hold har holdt målet rent i seks kampe i træk. Rekorden indehaves således af målmænd fra både FCK, AB og FC Nordsjælland, men den første til at præstere den markante serie var Jan Hoffmann i AB i efterårssæsonen 1999. Hoffmann er nu målmandstræner for Hradecky i Brøndby, og det giver en ekstra krølle på historien, at Hradecky nu kan udligne sin træners bedrift. 

- Han har været overraskende stille omkring det i den her uge. Måske er han nervøs for at miste sin rekord, men det kan da være, at jeg skal bede ham om tips til, hvordan det lykkes. Det kunne være sjovt, hvis det sker, siger Lukas Hradecky med et grin i telefonen. 

Han lægger ikke skjul på, at det betyder meget for ham, at der ikke er gået mål ind på ham i de seneste fem kampe. 

- Det er fantastisk. Det giver ekstra tryghed. I Esbjerg spillede vi også mange kampe uden at lukke mål ind, men jeg synes, det er gået overraskende hurtigt her i Brøndby. Boulahrouz har kun været med i fire kampe, så det er gået godt overraskende hurtigt. Det klager vi ikke over, siger Hradecky. 

Målmanden forklarer den gode stime med, at Brøndby-defensiven arbejder godt sammen. 

- Nu har vi holdt nullet i fem kampe, og vi føler os stærke. Der bliver ikke givet mange chancer væk, og det giver tryghed som målmand. Jeg behøver ikke at være bange for, om der kommer mange skud på mål, for der bliver lukket godt af, og vi hjælper hinanden. Hvis en spiller begår en fejl, bliver der bakket godt op, og vi er gode til at reparere hinandens fejl, siger han. 

Lukas Hradecky er i alt oppe på seks clean sheets i denne sæson. I sidste sæson holdt han målet rent  i 16 kampe for Esbjerg. 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere