BIF-træner om forsvarsskade: Stort tab

Thomas Frank må formentlig undvære begge sine anførere mod FC København på søndag, og især tabet af Martin Albrechtsen i forsvaret er et stort handicap

Thomas Frank må undvære flere profiler på søndag (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Frank må undvære flere profiler på søndag (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby mistede både Mikkel Thygesen og Martin Albrechtsen i løbet af kampen mod FC Midtjylland. Thygesen gik ud med en alvorlig akillesseneskade, og Albrechtsen gik ud med en forstrækning i låret.

Thygesen er med sikkerhed ude mod FC København på søndag, og Albrechtsen er med al sandsynlighed det samme. Thomas Frank står altså uden holdets to største ledere, og det bliver et stort savn.

- Jeg vil rigtig gerne have Albrechtsen med på søndag, men det er stærkt tvivlsomt, at det sker. Han har en kæmpe betydning for det her unge hold. Fra starten har det været ham, der har holdt sammen på stumperne på standardsituaitoner. Det er ham, der skubber kæden. Han forsvarer rigtig godt. Han er en leder før kampen og efter kampen. Det er et stort tab, hvis han ikke spiller, siger Thomas Frank til tipsbladet.dk.

Brøndby har holdt buret rent i fem kampe på stribe, og det har målmand Lukas Hradecky fået en stor del af æren for, ligesom Khalid Boulahrouz har fået meget kredit, fordi han, i sine fire kampe, endnu ikke har skullet hente bolden ud af netmaskerne. Thomas Frank giver æren videre til hele holdet, men giver en særlig del til Albrechtsen.

- Albrechtsen er ikke en lige så tydelig verbal leder som Boulahrouz, men han kommunikerer også. Vores målmandstræner Jan Hoffmann har rekorden for flest clean sheets i træk. Her var Albrechtsen med. Han var med på de to FCK-hold, der var tæt på at slå den rekord. Så vi må ikke underkende hans værdi. Den er kæmpe stor.

Det samme er Mikkel Thygesens, og Thomas Frank virker til fortsat at være i en slags choktilstand over den skade, der ramte Thygesen i søndags. En skade der formentlig koster ham resten af sæsonen.

- Jeg er utrolig ked af det på Mikkels vegne. Han har været så meget igennem her i Brøndby og haft så hårde tider i to år med nedtur på nedtur. Han har i den periode båret så meget på sine skuldre. Ikke mindst til træning og på banen, når vi har spillet kampe. Han har løbet mange meter og taget et kæmpe ansvar. Han tænker rigtig meget på helheden og taler meget med de unge og med alle i truppen. Han holder sammen på det hele.

- Alt det han har gjort var stærkt medvirkende til, at Brøndby reddede røven sidste år. Han havde en kæmpe andel i det. Han tog stort ansvar i den første svære periode i denne sæson, hvor han holdte sammen på det hele på og udenfor banen, så jeg er glad for, at han har været med til, at vi går i den rigtige retning, og at han har været en stor del af det. Han har rigtig stor betydning, så det er også et stort tab for os.

I Mikkel Thygesen og Martin Albrechtsens fravær er det formentlig Martin Ørnskov og Dario Dumic, der spiller fra start på søndag. Hvem der skal være anfører er stadig et åbent spørgsmål.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere