Kahlenberg anfører mod FCK

Thomas Frank har valgt Thomas Kahlenberg som ny anfører mod FCK i fraværet af Mikkel Thygesen og Martin Albrechtsen

Thomas Kahlenberg bliver Brøndby-anfører mod FCK (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Kahlenberg bliver Brøndby-anfører mod FCK (Foto: Lars Poulsen)

Udover de taktiske overvejelser til morgendagens storkamp mod FC København har cheftræner Thomas Frank også haft en opgave i at finde en ny Brøndby-anfører til kampen. Den normale anfører, Mikkel Thygesen, rev sin akillessene over mod FC Midtjylland, og da også viceanfører Martin Albrechtsen er ude, skulle en ny kaptajn udpeges.

Det har Thomas Frank gjort nu, og det bliver i skikkelse af Thomas Kahlenberg, der aldrig før har båret anførerbindet i Brøndby. Alligevel er argumenterne for Kahlenberg som anfører ganske simple ifølge cheftræneren.

- Kalle er en naturlig leder i truppen, og fra det øjeblik han startede med at træne med os, har han været en vigtig sparringspartner for mig og en helt central del af holdet. Han er utrolig fodboldklog spiller, der kan tage temperaturen på en kamp og ved, hvornår der skal skrues op eller ned for tempoet, siger Thomas Frank til klubbens hjemmeside og uddyber valget af midtbanespilleren:

- Kalle er rigtig god til at tale med holdkammeraterne på og uden for banen og til at dele ud af den viden og erfaring, han har. Han er meget vellidt og respekteret, og desuden brænder han for klubben og for det projekt, vi har sat i gang. Derfor er Kalle det naturlige valg som anfører på søndag, nu hvor Thygesen og Albrechtsen begge er ude med skader, lyder det fra cheftræneren.

Thomas Kahlenberg har tidligere optådt i rollen som anfører, da spillede i franske Auxerre.