FCK straffede Brøndby Stadion

Forrygende solomål af Nicolai Jørgensen og to mål af Igor Vetokele grundlagde en sikker FCK-sejr på Brøndby Stadion

Igor Vetokele tiljubles efter et af sine to mål på Brøndby Stadion. Nicolai Jørgensen (t.h.) scorede det tredje mål. (Foto: Lars Poulsen)
Igor Vetokele tiljubles efter et af sine to mål på Brøndby Stadion. Nicolai Jørgensen (t.h.) scorede det tredje mål. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): En lille Brøndby-fan blev få minutter inden søndagens lokalbrag mod FC København interviewet på sidelinjen og smidt op på storskærmene.

- Tror du, Brøndby vinder? blev han spurgt.

- Nej, svarede purken efter en tænkepause.

Ret, det skulle han få, da spillerne lidt senere kom løbende ud af tunnelen og ind i en sky af krudtrøg og gensidige forhånelser mellem de 21.624 fans, der havde set frem til det på papiret mest jævnbyrdige og interessante lokalbrag i årevis mellem nummer 3 og 4 i Superligaen.

’ALT DET I KAN SE – DET ER BRØNDY’ stod der på en kæmpetifo, der løb over den ene langside og Sydsiden.

Men FC København var ganske synlige på banen og løb med en fortjent 3-1-sejr i lokalopgøret.

Kannibalen gik i stykker
Brøndby måtte undvære Mikkel Thygesen, der er blevet langtidsskadet, og Khalid Boulahrouz gik i stykker i opvarmningen til kampen. Især fraværet af Boulahrouz var til at få øje på, eftersom Martin Albrechtsen også er ude. Også FCK måtte undvære at par af profilerne, idet Rurik Gislason var ude med karantæne og anfører Lars Jacobsen blev syg før kampen.

Hjemmeholdets forsvar kunne bare ikke modstå mestrenes offensiv, hverken i luften eller på græsset. Der blev begået for mange fejl.

Men Brøndby kom bedst i gang, da en begivenhedsløs åbning på kampen i det 22. minut mundede ud i et frispark til Alexander Szymanowski lige uden for feltet.

Se også: TV: Se alle målene fra 'New Firm'

Den makedonske landsholdsfløj Ferhan Hasani flækkede kuglen over muren og op i hjørnet uden chance for Johan Wiland, og så begyndte Brøndbys jublende lykkelige fans ellers at håbe på en gentagelse af 5-0-sejren for år tilbage – eller bare på den anden New Firm-sejr i træk, der ville bringe dem foran lokalrivalerne og med op i topstriden i Superligaen, hvor de har været mærkbart fraværende i mange sæsoner.

Hasani skulle senere vise, at det mest er offensivt, han har sine styrker.

Først udlignede Igor Vetokele blot to minutter efter Brøndbys føringsmål, da en høj bold på headet ned til ham af Olof Mellberg. Belgieren sparkede fikst første gang og lagde en solid dæmper på Brøndby Stadion.

Vetokele og Jørgensen sænker BIF
Få minutter senere fik Hasani så i en ufarlig situation headet bolden ned til Nicolai Jørgensen i nærheden af midterlinjen, og landsholdsspilleren løb direkte mod mål, satte med en kropsfinte et par mand og hamrede i en verdensklasseaktion 1-2 ind bag Hradecky fra spids vinkel.

Og hurtigt blev det endnu værre for Brøndbys fans og trænere at se på, da store Michael Almebäck – der havde taget Boulahrouz’ plads i centerforsvaret – blev overløbet og skubbet væk af 173 cm Vetokele i en en-mod-en-situation. Belgieren scorede sit andet mål med en klinisk afslutning forbi Hradecky.

Ståle: Nu er det nemmere at overleve

Ståle: Nu er det nemmere at overleve programmet

Fremragende aktioner af FCK’erne og lige så uskarpe aktioner af Brøndby.

2. halvleg fortsatte, hvor 1. halvleg var sluttet: Med FCK som det skarpeste og mest målsøgende hold.

Løverne trak sig en anelse, som de sidste 45 minutter skred frem, men det til trods lykkedes det aldrig Brøndby at lægge det tryk, der for alvor kunne have rystet en FCK-defensiv, som i efteråret har fået god forsvarstræning mod Real Madrid, Juventus og Galatasaray.

Med sejren er FC København på Superligaens tredjeplads seks point efter førerholdet fra FC Midtjylland, mens Brøndby fortsat indtager fjerdepladsen. AaB spiller mandag ude mod Esbjerg og kan med en sejr konsolidere sig på andenpladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer