Brøndby-fans svarer igen: Politiet var frembrusende og aggressive

Fanfraktion vrede over, at deres tifo-materialer bliver udlagt som 'våbenlager'

Alpas kritik af politiet stammer fra før kampen. Dette billede er fra efter kampen, hvor politiet foretog masseanholdelser. (Foto: Kenneth Meyer)
Alpas kritik af politiet stammer fra før kampen. Dette billede er fra efter kampen, hvor politiet foretog masseanholdelser. (Foto: Kenneth Meyer)

Søndagens topopgør opgør på Brøndby Stadion kommer til at svie længe på Vestegnsklubbens fans. Ikke kun fordi Brøndby tabte til ærkerivalerne, men også på grund af politiets behandling af fangruppen både før og efter kampen.

Politiet foretog 484 præventive anholdelser i, hvad de efterfølgende kaldte en ’krigszone’. Samtidig ransagede de ’Alphas’ hus, en Brøndby-fraktion som er kendt for deres tifoer, og hvordan det foregik, er faldet dem for brystet.

I et længere indlæg på Sydsiden Brøndby redegør Alpha for deres opfattelse af virkeligheden, og den er fjern fra politiets.

- Udover en ekstremt aggressiv og unødvendigt konfronterende politi-indsats, så vil vi også dementere den række af politiets beskyldninger, der ikke er korrekte, og som vi i Alpha ikke vil associeres med. I adskillige medier citeres det, at det såkaldte ’våbenlager’ indeholdt knive, graffiti-dåser, pebersprays og andre våben, skriver de.

Se også: TV: Se den vilde derby-tifo

Kort fortalt handler Alphas kritik om, at deres hobbyknive, maling, og masker (påbudt i forbindelse med lovlige effekter til tifo-brug) i politiets udlægning er forvandlet til knive, maskeringer og andre genstande, som sættes i forbindelse med hærværk.

- Jeg har aldrig brugt ordet ’våbenlager’. Når det er sagt, så er de velkomne til at klage. Hvis retten frikender dem, får de deres ting tilbage, siger politiinspektør Michael Kristiansen fra Vestegnens Politi.

Ordet 'våbenlager' optræder ikke i politiets oprindelige pressemeddelelse, men til gengæld i det oprindelige telegram fra nyhedsbureauet ritzau.

Kritikken stopper dog langt fra ikke her. Måden, ransagningen blev foretaget på, er Brøndby-fanfraktionen mildest talt også utilfredse med.´

- Politiets attitude er på daværende tidspunkt ekstremt frembrusende og aggressiv, og der bliver banket hårdt på ruder og døre, ligesom trusler om at sparke døren ind bliver hyppigt brugt på trods af, at der ikke kan fremvises en ransagningskendelse til at undersøge privat område.

Se også: 484 fodboldanholdelser: Betjente og borgere ramt af sten

- Da døren åbnes for at påbegynde en dialog, stormer fuldt kampklædt politi ind, mens de febrilsk slår om sig med knipler. Flere af de personer, der opholder sig i huset, bliver væltet direkte omkuld og bliver trampet på, ligesom mange bliver overdænget med slag på hoved og krop. Én person brækker armen af knippelslagene, skriver Alpha.

Brøndby-fansene er desuden sure over aldrig at få en begrundelse for ransagningen.

Ifølge politiinspektør Michael Kristiansen gav blandt andet biler med udenlandske nummerplader anledning til at kigge nærmere på, hvad der foregik inde i huset, men ellers ønsker han ikke at uddybe.

- Jeg vil ikke kommentere på den aktuelle sag, men hvis de ønsker at klage, så prøver vi naturligvis at finde ud af, hvad der er op og ned sagen.

Politinspektøren bekræfter, at de er ved at undersøge et forhold, hvor en fan er bragt på skadestuen som følge af knippelslag.

0 kommentarer
Vis kommentarer