Fodboldballade giver et efterspil for bøller og politi

Masseanholdelserne ved søndagens Brøndby-FCK kamp får et retligt efterspil. Både for anholdte og politiet

Mange blev anholdt af politiet i forbindelse med søndagens kamp (Polfoto)
Mange blev anholdt af politiet i forbindelse med søndagens kamp (Polfoto)

Både fodboldbøllerne og politiet kan formentlig se frem til retssager efter sidste søndags 484 anholdelser efter opgøret mellem Brøndby og FCK.

Indtil videre er godt 20 personer sigtet, mens over 250 fodboldfans klager over politiets opførsel. Dermed ser det ud til, at det retslige efterspil er ved at begynde for alle fodboldballadens parter.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at køre i retten. Det vil klæde politiet at komme med en undskyldning og erstatning med det samme, men erfaringen siger, at det ikke vil ske, siger advokat Christian Dahlager.

Han var advokat for de anholdte ved COP15-klimatopmødet i København og har indtil videre modtaget 255 klager fra masseanholdte fodboldfans, der blev sat i futtog på asfalten med strips.

- Det er en følelse af, at det her er simpelthen for meget - det vil vi ikke finde os i. Derfor er man faret hurtigt i blækhuset. Det er jo rimeligt at sende folk hjem, når politiet har fået deres navne og kan se, at de ikke har gjort noget, siger Christian Dahlager.

Samtidig knokler politiet ifølge politiinspektør ved Vestegnens Politi, Michael Kristiansen, på at få efterforsket sagerne og få sigtelserne op at stå.

- Vi har rejst 25-30 sigtelser indtil videre. Det har ikke så meget med de præventive anholdelser at gøre, men handler om hærværk, vold mod tjenestemand i funktion og overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, siger han.

Flere er sigtet for "fornærmelig adfærd", mens andre har overtrådt fyrværkeriloven, har løbet på togspor eller haft stoffer på sig. En enkelt havde fået karantæne fra at møde op til fodbold i hele landet, men var alligevel blandt uromagerne.

Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange af de anholdte, der allerede er i bølleregistret, og hvor mange af dem, der nu skal være det.

De mange klager over politiets præventive masseanholdelser kommer ikke bag på Michael Kristiansen.

- Vi forholder os stille og roligt til det. Det er ikke første gang, at vi får klager over vores arbejde. Når man smider det store net ud på det dybe vand, så kommer der rigtig mange fisk i nettet. Det er rigtig beklageligt, og det skal vi finde ud af, siger han.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) håndterer straffesager, hvor politiet er indblandet. Her har man modtaget én klage over politiet. Det drejer sig om en voldsanmeldelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer