Brøndby-talent: Vil på landsholdet i 2014

Riza Durmisi er ikke bleg for at melde store ambitioner ud. Han vil på landsholdet i løbet af det næste år og i Champions League med Brøndby

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Sikke et år det har været for Riza Durmisi. Først var han nærmest på vej med flyveren til Vitesse, før skiftet faldt igennem. Dernæst rykkede han næsten ned med Brøndby, inden vestegnsklubben fik en masse penge og en masse gode spillere, så de lige nu ligger til at skulle spille europæisk fodbold næste sæson. 

I det trods alt vellykkede efterår har Riza Durmisi startet samtlige Superliga-kampe for de blågule, og det er noget, der vække glæde hos den lille back.

- Hvis man kigger fra sommer til nu, har det været den lykkeligste tid i mit liv rent fodboldmæssigt. Jeg havde ikke turdet drømme om at starte alle kampe. Jeg havde måske forventet enkelte starter, men det er bare en cadeau til mig selv, og det er dejligt at se, at mit hårde arbejde har båret frugt, siger han til tipsbladet.dk.

Se også: Her er efterårets top- og flopspillere i Superligaen

Riza Durmisi er ikke typen, der sætter sit eget lys under en skæppe. Han sætter gerne ord på, hvilke præstationer han har leveret i det efterår, der startede så dårligt, men endte med en fjerdeplads for Brøndby. 

- Jeg synes, jeg har været rigtig god. Jeg har spillet på et rigtig højt niveau, og jeg har været tredje mand på mange mål, siger backen, der har leveret en enkelt scoring og en enkelt assist i den netop overståede halvsæson. 

Nu ser tingene ud til at være på rette spor for Durmisi og Brøndby, og derfor er der plads til at se lidt fremad. Allerede nu har han sine ambitioner for 2014 for plads, og de er ikke så små endda. 

- Jeg vil gerne på A-landsholdet inden for et år, måske endda et halvt. Når jeg spiller nogle flere Superliga-kampe går der ikke længe, før de kigger min vej, siger han uden at komme ind på, om han føler, han har fortjent en landsholdsudtagelse.

- Jeg vil ikke snakke mig på landsholdet. Det skal man vise på banen. Jeg har ikke været udtaget endnu, så jeg har jo ikke været god nok, men det håber jeg, at jeg bliver inden for det næste år. 

Se også: Derfor er Brøndby på vej mod toppen Derfor er Brøndby på vej mod toppen

Riza Durmisi er noteret for 51 ungdomslandskampe for Danmark og heraf to for U21-landsholdet i efteråret. Men foruden målet om at blive udtaget til landsholdet er Riza Durmisi også ganske ambitiøs på sit klubholds vegne.

Heller ikke her er han bange for at tænke store tanker, og selvom det ikke behøver blive i 2014, fejler målsætningen for hans karriere i Brøndby ikke noget. 

- Jeg drømmer om at spille Champions League med Brøndby. Jeg ved ikke, hvornår det skal være, men gerne så snart som muligt. Jeg synes, vi har holdet til toppen af Superligaen, og så må tiden jo vise, om vi også har holdet til europæisk fodbold, siger han. 

Dermed er Riza Durmisis ambition på den lange bane også at spille med om mesterskabet, da det kun er nummer et og to i Superligaen, der kommer i Champions League-kvalifikationen.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer