Agenter får kold Brøndby-skulder

- Hvis vi får bøde, vil det få fremtidige konsekvenser for de mere end 20 agenter, der dagligt henvender sig til os med tilbud på spillere, siger bestyrelsesformand Aldo Petersen

- Det får konsenvenser for agenterne, hvis vi får en bøde af DBU for at spørge en agent om Kasper Kusk havde interesse i et skifte til os, siger Brøndbys bestyrelsesformand, Aldo Petersen. (Foto: Lars Poulsen)
- Det får konsenvenser for agenterne, hvis vi får en bøde af DBU for at spørge en agent om Kasper Kusk havde interesse i et skifte til os, siger Brøndbys bestyrelsesformand, Aldo Petersen. (Foto: Lars Poulsen)

Det får alvorlige konsekvenser for fodboldagenterne, hvis Brøndby får en bøde af DBU, fordi de har taget kontakt til Kasper Kusks agent, John Sivebæk, og spurgt, om AaB-spilleren kunne have interesse i at skifte til Vestegnen.

AaB har nu bragt Brøndby for DBU's disciplinærudvalg for at få afklaret om de blågule har overtrådt regelsættet.

Det står klart og tydeligt, at en klub først må tale med spillerne, når han har mindre end seks måneder igen af sin kontrakt. Kasper Kusk har kontrakt med AaB til næste sommer og derved skal Brøndby henvende sig til AaB, hvis de er interesserede i at købe spilleren.

- Hvis vi får en bøde eller et pålæg fra DBU, vil det naturligvis få fremtidige konsekvenser for agenterne. Så bliver vi vanskelige at tale med for agenterne, siger brøndbys bestyrelsesformand, Aldo Petersen, til Ekstra Bladet.

Brøndby sender skadet Boulahrouz til specialist

Han uddyber:

Hver dag får vores sportschef, Per Rud, 20-30 opringninger fra agenter, der gerne vil reklamere for deres spillere. Agenterne vil i fremtiden blive spurgt, om deres spillere har mere end seks måneder igen af deres kontrakt. Hvis det er tilfældet, kan vi ikke længere tale med agenterne. Så skal vi i kontakt med klubben, uddyber han.

Han mener stadig, at Brøndby har overholdt reglerne, men erkender, at det kan tolkes som om klubben har bevæget sig i en gråzone ved at spørge en agent om en spiller kunne have interesse i et klubskifte.

- Nu må vi afvente os se, hvad DBU kommer frem til. Uanset hvad DBU kommer frem til ændrer det ikke på vores planer om åbenhed. Vi vil fortsæte være meget åbne om, hvad der foregår i Brøndby. Det er vores stil og det bliver ikke ændret, fastslår Aldo Petersen.

FCM-direktør: Pas nu på, Brøndby

Brøndby spillede lørdag årets første træningskamp i Dubai mod Shakhtar Donetsk. Thomas Franks tropper tabte med 0-1 i en kamp, hvor Brøndby stillede med et meget ungt mandskab. Brøndby var således uden Khalid Boulahrouz, Martin Ørnskov, Martin Albrechtsen og Simon Makienok.