Flere nye trænere i Brøndby

Brøndby laver trænerroade, så klubben får ny U/19-træner i form af Henrik Lehm, mens den tidligere Superliga-angriber Peter Foldgast skal være angrebstræner

Peter Foldgast er ny angrebstræner i Brøndby. (Foto: Linda Johansen)
Peter Foldgast er ny angrebstræner i Brøndby. (Foto: Linda Johansen)

Martin Bernburg bliver ny assistenttræner for Brøndbys U/19-hold, men det er ikke den eneste ændring i klubbens sportslige organisation.

Brøndby lancerer tirsdag eftermiddag således, at klubben foretager en mindre rokade blandt trænerne i talentafdelingen. Den hidtidige individuelle træner Henrik Lehm bliver ny cheftræner for klubbens U/19-hold, der hidtil har haft Peter Foldgast som cheftræner.

Peter Foldgast skal i stedet være angrebstræner i klubbens bedste mandskaber fra U/13-holdet til Superligaen.

Brøndbys sportschef Per Rud siger om Martin Bernburgs nye rolle som assistenttræner:

Bernburg stopper karrieren

- Det er naturligvis bedrøveligt, at 'Bern' på grund af fysikken er nødt til at lægge støvlerne på hylden, men vi er glade for, at vi fortsat kan udnytte hans kompetencer. Han skal have tak for indsatsen indtil videre her i klubben. At Bern nu nu kommer i lære som assistenttræner på U19-holdet er noget, vi forventer os meget af. Gennem vores snakke med ham har han udvist stor lyst til at tage udfordringen op og til at hjælpe de unge spillere i deres udvikling mod fuldtidsproffer. Bern er en klog fyr, som har prøvet en masse på egen krop - på godt og ondt. Derudover har han en god fodboldforstand og kan helt sikkert lære de unge en masse om, hvordan man lever og agerer som professionel fodboldspiller.

Sportschefen ser rokaden i klubben som et led i den øgede satsning på talentarbejdet.

- Opgraderingerne er som nævnt et led i vores talentsatsning, som rulles ud hen over foråret. Som vi tidligere har nævnt, går vi efter at blive de førende talentudviklere i Norden, og det kræver både investeringer, nytænkning og stinkende hårdt arbejde. Og vi er 100 % klar til at levere på alle tre parametre, siger han.

Brøndby kræver 40 mio. kr. for Makienok