Annonce:
Annonce:

DBU fyrer Brøndby-helt

Kim Vilfort sparket ud af DBUs talentudvalg, herreeliteungdomsgruppen

Kim Vilfort kan være blevet ofret som led i den tv-krig, Brøndby har kastet sig ud i. (Foto: Emil Christoffersen)
Kim Vilfort kan være blevet ofret som led i den tv-krig, Brøndby har kastet sig ud i. (Foto: Emil Christoffersen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

EM-helten fra 1992 Kim Vilfort er god nok til at sidde i det europæiske udvalg for ungdomseliten under UEFA, men han er til gengæld sparket ud af det danske udvalg under DBU, herreeliteungdomsgruppen.

Det er blevet resultatet efter DBU har offentliggjort sammensætningen af DBUs 15 fagudvalg, hvor Brøndby kun er repræsenteret i ét udvalg.

Brøndbys enegang i forhandlingerne om en ny tv-aftale kan således kædes direkte sammen med klubbens fravær i alle bestemmende DBU-udvalg. Brøndby har kun én plads tilbage: Per Bjerregaard er formand for DBUs medicinske gruppe.

Det er fagligt
Det er opsigtsvækkende, at Brøndbys talentchef Kim Vilfort er smidt ud af det udvalg, han har siddet i de seneste 12 år.

Annonce:

- Jeg går ud fra, at det er af faglige grunde, jeg ikke længere sidder i udvalget. For to år siden lavede man en faggruppe for ungdomseliten. Den gruppe, som jeg sad i, skulle ikke være politisk. Det faglige skulle fylde det hele, forklarer Kim Vilfort til Ekstra Bladet.

Han har ikke fået en officiel forklaring fra DBU, hvorfor han ikke længere er fundet værdig til at sidde i det indflydelsesrige ungdomsudvalg.

Tror du det har noget med Brøndbys enegang i tv-forhandlingerne at gøre?

- Nej, det kan jeg ikke tro. Når DBU har gjort udvalget fagligt og ikke politisk, så må det være ud fra en ren faglig vurdering, at jeg ikke længere sidder i udvalget, siger Kim Vilfort.

Vil du søge tilbage i udvalget, når der bliver mulighed for det igen?

- Nej, det ser jeg ingen grund til. Jeg har siddet i udvalget i 12 år og er efterhånden blevet 51 år, forklarer Kim Vilfort.

Annonce:

Fortsætter i UEFA-udvalg
Mens den tidligere EM-helt altså er sparket ud af DBU, fortsætter han som repræsentant i ECA, der er et europæisk ungdomsudvalg under UEFA. Her samles de 150 største klubber i Europa, hvor de taler talentudvikling og hvordan forholdene optimeres for talenterne.

- Her sidder jeg i et udvalg, hvor Edwin van der Sar fra Ajax er formand. Vi arbejder meget med uddannelsen af spillere og turneringsstruktur. Det udvalg fortsætter jeg naturligvis i, forklarer Kim Vilfort.

Brøndby er associeret medlem af ECA, fordi klubben har en europæisk historie. Top-3 klubberne i Superligaen er automatiske medlemmer af ECA-gruppen.

Claus Steinlein fra FC Midtjylland og Ole Keldorf fra AGF er nye medlemmer i herreeliteungdomsgruppen hos DBU fra 2014 til 2015.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: