Fem ting, der kan give Brøndby guld

Hvis Brøndby til næste sæson skal kæmpe med om Superliga-guldet, skal følgende fem ting som minimum på plads

Brøndby kan godt drømme om guld til næste sæson, hvis de får styr på nogle forskellige ting (Foto: Jens Dresling)
Brøndby kan godt drømme om guld til næste sæson, hvis de får styr på nogle forskellige ting (Foto: Jens Dresling)

1.Hent en leder til forsvaret:
Martin Albrechtsen er for nedadgående, Khalid Boulahrouz får ikke forlænget. Brøndby har brug for en leder til det centrale forsvar. De jagtede Erik Sviatchenko i vinter, men det blev aldrig til noget.

2.Behold Hradecky:
Lukas Hradecky er en af Superligaens bedste målmænd. Han havde en vanskelig start i Brøndby, men han har løftet sit spil markant. Han er en nøglefigur og redder mange point til klubben. I denne sæson har han leveret 10 clean sheet –flest af alle i Superligaen.

Se også: BIF-keeper vil godt tale om guld, hvis...Se også: Hradecky: Ubeskrivelig dejligt

3. Behov for topangriber:
Det store spørgsmål er, om Simon Makienok bliver solgt. Det ligger i luften, men det bliver ikke for 30 mio. kr. Han har ikke ramt sit topniveau i foråret. Han har blot scoret to af holdets seneste 17 mål. Men uanset hvad der sker med Makienok, skal Brøndby have en topangriber, der kan løfte niveauet på holdet. Kenneth Zohore er ikke god nok.

4.Central styrmand til midten:
Martin Ørnskov er en habil Superligaspiller, men det er ikke ham, der fører Brøndby helt til tops. Det går ofte for stærkt inde omkring ham, når han spiller over for små hurtige fødder. Han vil være en fin backup. Men han er ikke dynamoen på et Brøndby-hold, der vil med i guldkampen.

Se også: Brøndby-kandidat: Skuden skal vendesSe også: Her er Brøndby-bestyrelsens sværeste udfordringer

5.Finde den rigtige balance:
Du vinder ingen titler med ’børn’. Thomas Frank har i denne sæson haft en meget ung og talentfuld trup. Men har sammensætningen været den rigtige? I hvert fald ikke til en topplacering. De hentede Boulahrouz, fordi de havde brug for erfaring. De skal lede efter rutinerede og sultne spillere i deres bedste fodboldalder –26-28 år.

Se højdepunkter fra Brøndbys sejr over Esbjerg herunder
TV: Brøndby-Esbjerg 1-0: Se højdepunkterne

0 kommentarer
Vis kommentarer