Det lugter lidt af Makienok-salg

Simon Makienok ønsker sig til udlandet, og hans agent Michael Stensgaard har en god dialog med Brøndby-sportsdirektør Per Rud, der kan redde budgettet for 2014 med et salg

Simon Makienok er Brøndbys bedste salgsobjekt. (Foto: Jens Dresling)
Simon Makienok er Brøndbys bedste salgsobjekt. (Foto: Jens Dresling)

Da Simon Makienok mødte til første 2014-træning i Brøndby den 6. januar, var transfervinduet åbent, og der gik rygter om, at klubber som Fulham, Crystal Palace, St. Etienne og Nice ville røre på sig i januar. Men dengang var Makienok ret klar i spyttet: Han var skadet og mente, det gav mere mening at blive solgt til sommer. Det passede med den plan, han havde lagt med den tidligere sportschef Ole Bjur, da han kom til klubben i januar 2012.

Se også: FMA: Brøndby svigter egne værdier

Nu nærmer vi os et nyt transfervindue, og historierne om et forestående Makienok-salg begynder så småt igen at simre i den danske pressegryde. Wigan og Crystal Palace har været i Danmark for at se på Brøndby-angriberen. Sportsdirektør Per Rud har samme holdning til et eventuelt salg, som han havde i januar. Han vil helst holde på Makienok, men vil overveje det, hvis det rigtige tilbud kommer.

Sådan siger Rud i hvert fald udadtil, men Brøndby har også præsenteret et regnskab for 2013 på minus lige omkring 40 millioner kroner, og de budgetterer med et underskud i samme størrelsesorden for 2014, hvis man vel at mærke sælger spillere for 12 millioner kroner. Brøndby kan omtrent fordoble det beløb ved et salg af Makienok, så sandsynligheden for at han bliver solgt er stor, men hvordan arbejder Makienok-lejren egentlig frem mod det forestående transfervindue.

Se også: Fem ting, der kan give Brøndby guld

- Vi har en fin dialog med Brøndby om, hvad der skal ske. Vi er enige om, at hvis det rigtige tilbud kommer, så kunne det være en mulighed. Men jeg vil ikke gå i detaljer omkring, hvad vi har planlagt. Vi har nogle kriterier, vi arbejder ud fra, og der er klubber i forskellige lande, der opfylder de kriterier, siger Makienoks agent Michael Stensgaard til tipsbladet.dk.

Simon Makienok selv har ved tidligere lejligheder udtalt, at han drømmer om at komme til Premier League, men at han også vil være klar på at tage et mindre skridt, inden han kommer til den stærke engelske liga. Stensgaards udsagn falder meget godt i tråd med det, men han understreger også, at Makienok skal koncentrere sig om Brøndby lige nu.

Se også: BIF-keeper vil godt tale om guld, hvis...

- Vi må se, hvad der sker til sommer. Lige nu skal Simon koncentrere sig om at spille og præstere for Brøndby. Om vi er langt eller kort med det andet, vil jeg ikke komme ind på, men vi arbejder med det.

0 kommentarer
Vis kommentarer