Slut med at miste Højbjerg-typerne i Brøndby

- I fremtiden kan vi holde på de bedste talenter, så de ikke ryger tidligt til udlandet, mener Thomas Frank

Pierre Emile Højbjerg kunne have spillet for Brøndbys 1. hold, men nåede det ikke (Foto: AP)
Pierre Emile Højbjerg kunne have spillet for Brøndbys 1. hold, men nåede det ikke (Foto: AP)

Pierre Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Andreas Christensen og Markus Bay har det tilfælles, at de blev solgt fra Brøndby, inden de nåede at få debut på førsteholdet.

Sådan skal det ikke være i fremtiden, hvis det står til cheftræner Thomas Frank.

- Vi skal holde talenterne i Brøndby, så de kommer til at spille førsteholdsfodbold, inden de bliver solgt til udlandet. Talenterne skal vide, at de får chancen, hvis de bliver her. Jeg ved, hvad der skal til og kan tidligt se, om talentet rækker til at gå hele vejen, forklarer Thomas Frank og slår fast:

- Når målet er at holde vores talenter her lidt længere, vil jeg ikke afvise, at der ryger en enkelt af sted. Men jeg er sikker på, at vi kan holde længere på dem, fastslår Brøndby-træneren.

- Vi skal i fremtiden have de syv-otte bedste talenter på landsplan. De skal spille for Brøndby. Vi skal være dygtige til at spotte talenterne i tiden. Men vi skal også være opmærksomme på dem, der udvikler sig sent, påpeger han.

Se også: Brøndbys vilde plan: Sådan skaffer vi en ny AggerSe også: Brøndbys fem største udfordringer: Penge, penge, penge

I dag lancerede Brøndby Masterclass. Et projekt, der starter 1. juli, hvor klubben satser endnu mere på talentudviklingen. Der skal puttes millioner i projektet, hvor målet på sigt er, at Brøndbys førsteholdstrup skal bestå af 50 procent egenproducerede spillere.

Men det er ikke nok, at 50 procent af spillerne er vokset op i Brøndby. De skal også præstere en top-3 placering i Superligaen.

- Det er visionært af ledelsen at iværksætte denne plan. Jeg er glad for at være med til at præge udviklingen. Sådan et projekt er en af årsagerne til, at det er sjovt at være i Brøndby. For Brøndby har altid været de bedste til talentudvikling. Nu skal vi løfte det yderligere. Det forpligter og stiller krav til os, siger Thomas Frank og signalerer, hvor glad han er for jobbet på Vestegnen:

- Jeg kan sagtens forestille mig at være her i 10 år, fordi jeg arbejder med de her ting, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer