TV: Makienok lukkede munden på kritikerne

Simon Makienok blev dobbelt målscorer i 3-1 hjemmebanesejren mod SønderjyskE

Simon Makienok slog til med to træffere efter pausen. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Makienok slog til med to træffere efter pausen. (Foto: Lars Poulsen)

BRØNDBY (Ekstra Bladet) Brøndbys tårnhøje frontangriber Simon Makienok har langt fra haft et nemt forår, hvor det inden kampen mod SønderjyskE kun var blevet til to mål i otte kampe.

Derfor var det nok lidt af en lettelse for den kritiserede angriber, at han blev dobbelt målscorer i 3-1 sejren over SønderjyskE. Han scorede både til 1-0 og 2-0. Rubin Okotie reducerede for gæsterne, mens Hasani afgjorde kampen kort før tid.

TV: Makienok lynede på flot BIF-angreb

Alle tre mål blev scoret i anden halvleg, der var lidt af et festfyrværkeri.

Det var et toptændt Brøndby-hold som kom flyvende ud for første halvlegs start og allerede efter et minuts spil havde Nunez en god mulighed for at bringe sit hold foran efter et mønsterangreb.

Men SønderjyskE fik lidt efter lidt punkteret Brøndbys stormoffensiv, og det betød, at første halvleg blev én lang ørkenvandring.

Se også: Djurgården bekræfter: Brøndby jagter Amartey

Brøndby stillede idéforladt og øste bolde op i feltet til Simon Makienok, der dog ingenlunde var skarp, og SønderjyskE virkede til at være godt tilfredse med at forsvare sig.

Det blev dog anderledes underholdende efter pausen.

Kort inde i halvlegen fik hjemmeholdet sig en slem forskrækkelse. Sønderjyske frontangriber Okotie rettede nemlig Uhres skud af. Bolden strøg i nettet uden chance for Hradecky. Han kunne dog ånde lettet op, da linjevogteren korrekt vinkede Okotie offside.

Det vækkede Brøndby og især Makienok. Blot minutter bankede han læderet i nettet, efter et sublimt oplæg for Patrick Da Silva. Makienok modtog en flad bold i feltet og lidt heldigt gik hans afslutning igennem benene på målmand Martin Skender.

Men scoringen slukkede ikke Makienoks måltørst. Blot tre minutter efter var han på spil igen, da han efter hjørnespark headede Martin Ørnskovs præcise indlæg i nettet.

Efter den mavepuster lignede det ikke, at SønderjyskE kunne slå tilbage.

Se også: Frank: Makienok skal vise noget mere

Men østrigske Rubin Okotie ville dog ikke stå tilbage for sin angrebskollega. SønderjyskE sig flot igennem hjemmeholdets forsvar, og Okotie pandede Guiras præcise indlæg i netmaskerne.

Scoringen betød, at Brøndbys spil blev langt mere forkrampet. SønderjyskE dikterede spillet resten af kampen og havde flere optræk til store muligheder. Men i stedet for en udligning var det i stedet Brøndby, der afgjorde kampen med en scoring af indskiftede Ferhan Hasani

Med sejren konsoliderer Brøndby sig på fjerdepladsen, mens SønderjyskE stadig befinder sig under stregen på en sidsteplads.

Se også: Derfor var Boulahrouz på bænkenSe også: Ærlig Makienok: Det har været frustrerendeSe også: Brøndby-helt: Jeg greb chancen

0 kommentarer
Vis kommentarer