Nyt bestyrelsesmedlem i Brøndby sparket ud fra topjob

Jesper Møller kom i Brøndbys bestyrelse for to uger siden - nu er han fyret som topdirektør for Toms

Jesper Møller, der netop er kommet ind i Brøndbys bestyrelse, er fyret som topchef for Toms efter ni år på posten. (Foto: Toms)
Jesper Møller, der netop er kommet ind i Brøndbys bestyrelse, er fyret som topchef for Toms efter ni år på posten. (Foto: Toms)

Lige før påske blev Jesper Møller valgt ind i Brøndbys bestyrelse, selv om han ikke var til stede på klubbens ordinære generalforsamling.

Det skete på opfordring fra storaktionær Jan Bech Andersen, der havde stillet sig eget hold. Jesper Møller har i flere år haft privat bopæl i Brøndby og derfor fulgt fodboldklubben tæt.

I dag blev han så sparket ud som topchef hos chokoladegiganten Toms.

Se også: Brøndbys nye formand: Giv mig noget tid

Årsagen til, at Jesper Møller forlader Toms i utide er, at resultaterne ikke har været tilfredsstillende.

Han fratræder således sin post efter ni år som topchef for chokoladegiganten.

Se også: Storaktionær hiver erhvervskanoner i Brøndby-top

"Toms Gruppen har i de senere år været udfordret af ændrede markedsvilkår og ikke tilfredsstillende resultater, og for at imødekomme den nødvendige omstilling og tilpasning er der behov for nyt lederskab i Toms," lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Se også: Brøndbys fem største udfordringer: Penge, penge, penge

Formand Henrik Brandt, der også er topchef i Royal Unibrew, lægger ikke skjul på årsagen til den bratte afsked med Jesper Møller.

"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Jesper for hans mangeårige engagement i at få Toms Gruppen igennem en periode med mange strukturelle og markedsmæssige udfordringer, men vi er blevet enige om, at der nu er behov for nyt lederskab for at bringe virksomheden videre," siger Henrik Brandt i pressemeddelelsen.

Årsresultatet for 2013 var ikke tilfredsstillende for Toms. Man kunne fremvise et stigende salg, men et stort fald på bundlinjen. De præsterede 18,4 mio. kr. i plus mod 51,5 mio. kr. året før.

Indtil en ny direktør er fundet vil Villy Rasmussen, der er tidligere formand for bestyrelsen i Toms Gruppen og nuværende næstformand, tage styringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer