Brøndby overvandt mareridtsstart

Klubben fra Vestengen var bagud 2-0 til FC Nordsjælland efter kun tyve minutters spil, men fik alligevel point i sæsonens sidste kamp - 2-2 endte det i Farum Park

Der var topunderholdning i Farm Park, da FC Nordsjælland og Brøndby afsluttede Superliga-sæsonen med at spille 2-2.

8341 tilskuere havde trodset regnet og fundet vej til det nordsjællandske, og det fik de ikke grund til at fortryde.

Begge hold spillede frisk fremad, og det kunne sagtens være blevet til flere end de fire mål, vi fik.

FCN var foran 2-0 efter tyve minutter, men Brøndby fik hurtigt reduceret ved Ariel Nuñez og midt i 2. halvleg sikrede Szymanovski gæsterne et point, da han udlignede til 2-2.

Brøndby slutter som nummer fire, mens FC Nordsjælland må nøjes med sjettepladsen og dermed lige nøjagtig kommer i Europa i den kommende sæson.

Brøndby startede bedst i Farum Park.

En veloplagt Ariel Nuñez var i det syvende tæt på at bringe Brøndby foran. Endda to gange. Først klarede FCN-keeper David Jensen hans forsøg i flot stil, og på det efterfølgende hjørnespark var det så stolpen, der stod i vejen for en paraguayansk scoring.

Esbjerg klar til Europa

FC Nordsjælland skulle lige bruge et kvarter på at æde sig ind i kampen, men så gik det også stærkt. Emiliano Marcondes fandt Kim Aabech med en fin lille stikning, og FC Nordsjælland-angriberen var kold og lavede tunnel på den fremstormende Lukas Hradecky.

Se Aabechs scoring her:

Kynisk Aabech bringer FCN foran!

Den finske keeper måtte fem minutter senere pille bolden ud af nettet igen. Joshua John snød og spurtede fra sin landsmand Khalid Boulahrouz og serverede smukt bolden for fødderne af Uffe Bech, der tæt under mål let kunne bringe FCN på 2-0.

Uffe Bech udbygger FCN's føring:

Uffe Bech straffer Brøndby på kontra: 2-0!

Brøndby var dog ikke mere rystede end Ariel Nünez i det 25. minut fik udlignet, da han fulgte op på Thomas Kahlenbergs afslutning.

Her reducerer Nunez:

Nuñez bringer Brøndby tilbage i kampen: 2-1 i Farum!

Der var chancer til flere mål i 1. halvleg, men 2-1 til FC Nordsjælland holdt til pausen.

Brøndby startede 2. halvleg bedst og lagde tryk på hjemmeholdet, men det var FC Nordsjælland, der var tættest på en scoring.

I det 51. minut troede Kim Aabech, at han havde scoret på hovedstød, men Brøndby-målmand Lukas Hradecky fik helt fænomenalt kastet sig ned og reddet forsøget. Ren verdensklasse på Farum Park.

Se Hradeckys mirakelredning her:

Hradecky med mirakelredning: Hvordan gør han det?Midt i halvlegen blev finnen dog passeret, da Joshua John fyrede af fra kanten af feltet, men denne klarede overliggeren for Hradecky.

Og i stedet for 3-1 til FCN blev det 2-2 minuttet efter. Patrick Mtiliga lavede en sjælden fejl og forærede en friløber til Thomas Kahlenberg.

Brøndby-anføreren blev dog løbet op, og chancen så ud til at være spildt, men Szymanovski var fulgt godt med ind i feltet, kom foran en FCN-forsvarer og prikket til bolden. Derfra var det en enkel sag for argentineren at runde David Jensen og gøre det til 2-2.

Szymanowski udligner:

TV: Endelig - Szymanowski scorer for Brøndby

Brøndby var nogle minutter tæt på 3-2, men Andreas Maxsø stod på helt rette sted og fik sparket Ariel Nuñez’ forsøg væk, inden det trillede over stregen.

I slutfasen pressede Brøndby på, men fik ikke for alvor skabt de helt store muligheder - ja, faktisk var FCN tættest på - og de blå-gule måtte altså nøjes med at glæde sig over, at det trods alt blev til point på en dag, der startede rigtig dårligt.

[

Resultaterne fra sidste spillerunde i Superligaen:

AaB-AGF 1-0 (0-0)
1-0 Kasper Pedersen (83. minut)
Tilskuere: 12.748

Randers FC-FC Vestsjælland 1-1 (1-0)
1-0 Nicolai Brock-Madsen (17. minut). 1-1 Lasse Nielsen (71. minut)
Tilskuere: 5.156

Esbjerg-Viborg 0-0
Tilskuere: 9.853

FC Nordsjælland-Brøndby 2-2 (2-1)
1-0 Kim Aabech (15. minut). 2-0 Uffe Bech (20. minut). 2-1 Ariel Nuñez (25. minut). 2-2 Alexander Szymanowski (67. minut)
Tilskuere: 8.341

FC København-OB 3-2 (1-1)
0-1 Johan Wiland (14. minut/selvmål). 1-1 Igor Vetokele (23. minut). 2-1 Andreas Cornelius (61. minut). 2-2 Martin Spelmann (78. minut). 3-2 Thomas Kristensen (86. minut)
Tilskuere: 17.251

SønderjyskE-FC Midtjylland 3-1 (0-1)
0-1 Pione Sisto (23. minut). 1-1 Rubin Okotie (48. minut). 2-1 Rubin Okotie (60. minut). 3-1 Kenan Hajdarevic (90. minut)
Tilskuere: 5.678

]