Berygtet Brøndby-fangruppe siger stop

Brøndby-fangruppen Suburban Casuals har opløst sig selv efter 13 år på tribunerne

Suburban Casuals har ind i mellem sendt politiet på overarbejde. (Foto. Kristian Linnemann)
Suburban Casuals har ind i mellem sendt politiet på overarbejde. (Foto. Kristian Linnemann)

Det er forandringstider i Brøndby, hvor det endnu ikke vides, om Vestegnens engang så stolte fodboldslagskib er købt eller solgt.

Mandag eller tirsdag står det klart, om aktieemissionen har reddet BIF-økonomien, mens afslutningen på Superligaen afgører, om klubben også er at finde i den bedste række efter sommerferien.

Men uanset, om Brøndby redder livet på og udenfor banen, så bliver der formentlig en smule mere stille på tribunerne i Brøndby i fremtiden.

Se også: Farce i Brøndby: Fan-koordinator trækker sig

Nu meddeler den meget omtalte og berygtede fangruppe Suburban Casuals nemlig, at man har valgt at opløse sig selv efter 13 år på tribunerne.

Se også: 90 BIF-tilhængere anholdt

- Suburban Casuals startede som et eventyr i november 2000 og har været med til at skabe fankulturen i Brøndby og Danmark. Vi føler ikke længere, at vi kan bidrage til fankulturen i Brøndby, og derfor opløses gruppen nu. Mange af gruppens medlemmer vil dog fortsat være aktive i fanmiljøet og på tribunerne, skriver gruppen på sin hjemmeside og fortsætter:

Her jubler de på Brøndby Stadion. Men nogle danskere, der af norsk politi beskrives som Brøndby-fans, er netop blevet anholdt i Trondheim. (Polfoto) Dansk fodbold - 2. okt. 2008 - kl. 10:10 Væbnet aktion mod Brøndby-fans

- Det er vemodigt for os at opløse Suburban Casuals, og vi kunne skrive tusindvis af ord om, hvad gruppen har betydet for os alle. Vi vil dog her nøjes med at konstatere, at alle, der er stødt på Suburban Casuals gennem tiderne, kan se tilbage på uforglemmelige oplevelser. Der er sagt og skrevet meget om Suburban Casuals, og uanset hvad folk måtte mene, så står vi ved vores handlinger og ser tilbage på alt vi har skabt med stolthed, hedder det videre.

Se også: Bølle-reklame på nettet Bølle-reklame på nettet

Gruppen var sammen med Brøndby Support med til at skabe Brøndby Tifo, der har stået for nogle af de flotteste eksempler på fanstøtte på danske stadions, men gruppens medlemmer har også været sat i forbindelse med hooliganisme, hvilket har affødt et ganske blakket ry.

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen