Brøndby-taktik: Bedre og billigere spillere

- Vi forventer at betale mellem 25-35 procent mindre i løn, når vi til sommer skal have nye spillere, siger Brøndbys konstituerede direktør, Tommy Håkansson

Håkansson forsvarer klubbens plan (Foto: Jesper Mortensen)
Håkansson forsvarer klubbens plan (Foto: Jesper Mortensen)

Brøndby fremlagde mandag aften klubbens dårligste regnskab nogensinde, og klubben ligger som bekendt isoleret i bunden af Superligaen, men trods disse triste fakta bobler optimismen på Vestegnen. Klubben regner således med at ende som nummer seks i Superligaen, når efterårssæsonen er slut, ligesom man forventer at kunne nøjes med et underskud på 10 mio. kroner.

Læs mere:

Se også: Brøndby-ledelsen tror på top-6 næste år

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men klubbens konstituerede direktør, Tommy Håkansson, kalder det et meget realistisk budget.

Han mener ikke, at Brøndby-ledelsen har været alt for optimistiske, som den ellers plejer, når forudsigelserne for året bliver meldt ud i årsrapporten.

Hvis Brøndby skal komme ud med minus 10 mio. kr. i år, skal en række faktorer opfyldes. Eksempelvis skal klubben redde sig i Superligaen. Der skal skaffes en hovedsponsor, og der skal sælges spillere for 12 mio. kr.

Se også:

Se også: 'Det hænger ikke særlig godt sammen Brøndby'

Men det er alligevel overraskende, at Brøndby i den nuværende forfatning føler sig relativt sikre på overlevelse i Superligaen.

Specielt oven på en start, hvor de to værste konkurrenter i bunden fik sejre, mens Brøndby igen led et nederlag.

- Vi er meget bedre end placeringen. Vi har ikke et hold, der burde ligge nummer 11 eller nummer 12. Vi har en trup med et enormt potentiale. 12 unge talenter krydret med mange erfarne spillere. Vi har en stærk tro på, vi overlever, siger Tommy Håkansson.

Men realiteterne er jo noget anderledes lige nu?
- Vi er i færd med at bygge et hold op. Den trup, vi nu har, rummer meget uforløst potentiale. Overlever vi, hvad vi tror på, bliver det talent forhåbentligt forløst i næste sæson, tilføjer han.

Se mere:

Se også: Brøndby i 'uhørt angreb' på Per Bjerregaard

Men hvordan skal I forstærke jer, når I skal sælge spillere for 12 mio. kr. og kun kan hente transferfrie spillere til klubben?

- Der vil være rigtig mange spillere at vælge mellem. Samtidig er markedet i Europa voldsomt presset. Hvis vi ser mod Sydeuropa (Italien, Spanien, Grækenland og Portugal, red.), taler vi om lønnedgange på 45-50 procent i nye kontrakter. Det er min klare forventning, at vi kan få spillere 25-35 procent billigere, når vi skal lave nye kontrakter til sommer, fastslår han.

- Vi er generelt nødt til at tilpasse vores udgifter i forhold til indtægterne. Og her kan vi konstatere, at der kommer færre seere, færre tilskuere, og endelig er der også færre sponsorkroner til klubben. Der har i Superligaen været en nedgang på sponsorsiden på 25 procent i 2012, oplyser Brøndby-direktøren.

Han arbejder nu videre med emissionsplanerne, som ventes at blive fremlagt i løbet af få uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere