Frustreret Auri: Der er ingen plan

Det er ikke realistisk, at Brøndby vinder medaljer i 2015. Det mener Brøndby-træner Auri Skarbalius, der ikke har godkendt målsætningen

Auri efterlyser en mere langsigtet planlægning (Foto: Jens Dresling)
Auri efterlyser en mere langsigtet planlægning (Foto: Jens Dresling)

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2012 meldte Brøndby i går ud, at de skal sikre overlevelse i Superligaen i denne sæson og følge det op med en plads i top seks i 2014 efterfulgt af en medalje i 2015.

De målsætninger har klubbens cheftræner Auri Skarbalius dog ikke godkendt, og han efterlyser en mere langsigtet planlægning, hvor der er plads til flere udsving.

- Der er ingen, der har spurgt mig, om det her kan lade sig gøre, og når du spørger mig, om det er realistisk at vinde medaljer i 2015, må jeg sige nej. Det er i fodbold som i alle andre brancher, at det handler om at arbejde langsigtet på at skabe kontinuerlige resultater. Det er også vigtigt at være ambitiøs og realistisk, siger Auri Skarbalius til tipsbladet.dk.

Se mere:

Se også: Brøndby-ledelsen tror på top-6 næste år

- Og ser vi på den kvalitet og økonomi, vi har, så er vi nødt til at lave en længere plan på mindst tre år, hvor der er plads til at under- og overpræstere, uden at målene ændrer sig igen. Jeg håber, at der når vi får aktie-emissionen på plads, kommer en ny plan, hvor dem der styrer klubben, udstikker en kurs, hvor der er en buffer.

- Se på vores trup. Halvdelen af truppen har kontraktudløb, og vi skal skære ned på lønbudgettet, så hvad har jeg overhovedet til rådighed til efteråret? Vi skal forstærke holdet, men hvordan? Der er også en risiko for, at vi spiller i 1. division næste år. Vi skal have en realistisk plan at køre efter – både økonomisk og sportsligt.

Se også: Brøndbys underskud sidste år: 266 millioner kr

Den tidligere Herfølge- og HB Køge-træner har været i Brøndby i halvandet år, og han mangler fortsat at se den plan, han skal arbejde efter. Der var tegning til det efter sidste sæson, men så blev direktør Jan Lockhart fyret, og det skabte igen rod i planerne.

- Jeg kan konstatere, at jeg har været her i halvandet år, og vi er ikke kommet videre med, hvor vi skal hen på både kort og lang sigt. Der har ikke været en plan i min tid i klubben, og jeg savner lys for enden af tunnelen. Vi havde et møde for et års tid siden, hvor jeg sagde min mening om tilstanden i klubben, og at der mangler mere langsigtet arbejde, og at målsætningerne er alt for høje i forhold til kvaliteten. Klubben forsøgte at lægge en plan for, hvordan vi skal arbejde kontinuerligt, men så blev Jan Lockhart fyret, og vi mangler stadig at se den plan.

- Jeg er frustreret over, at vi ikke kan få de ting på plads, og vi ved ikke, hvad der sker om én eller to måneder. Men det virker som om, at der er en plan på vej nu med den forestående aktie-emission,  og jeg vil ikke pege fingre af ledelsen, for jeg ved godt, at de også er frustrerede over situationen, tidspresset og det økonomiske pres. Det er en atypisk situation.

Læs mere: Se også: 'Det hænger ikke særlig godt sammen Brøndby'

- Det er vigtigt at forstå, at vi ledere, trænere og spillere kommer og går, men Brøndby består. Derfor er den vigtigste ting i verden at lave en langsigtet strategi - både økonomisk og sportsligt – for hvordan Brøndby igen bliver fast tophold i Danmark. Og når der er en plan, går jeg ud fra, at sportschef og træner får muligheden for at skabe og holde fast i det setup, der kan være med til at opfylde den plan, siger Brøndby-træneren til tipsbladet.dk.

På trods af de mange frustrationer og det enorme pres, der ligger på Brøndby og på Auri Skarbalius, har han aldrig overvejet at forlade sit job i utide.

- Nej, og det har jeg ikke, fordi der hele tiden har været en plan på vej. Den er så blevet udskudt flere gange, og jeg siger til mig selv, at nu må vi alle sammen holde ud et par måneder mere. Jeg elsker at arbejde med spillerne og at sparre med John, Bent og den fysiske stab. Jeg elsker at analysere modstanderne og hjælpe spillerne til at blive bedre.

- Og bliver vi med at fortsætte det arbejde, så bliver det bedre. Jeg tager mit ansvar fuldt ud. Det er mit ansvar, at vi ikke vinder fodboldkampe, og jeg konstaterer, at jeg ikke har været dygtig nok til at flytte spillerne og holdet. Men det kommer, og vi bliver bedre.

Auri Skarbalius og Brøndby åbnede Superliga-foråret med et nederlag på 2-0 hjemme mod Randers. De ligger sidst i Superligaen og er fire point efter Silkeborg og SønderjyskE.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere