'Det hænger ikke særlig godt sammen Brøndby'

Er Brøndbys regnskabs-udmeldinger realistiske?

Brøndbys økonomiske forventninger virker ikke særlig realistiske. (Polfoto)
Brøndbys økonomiske forventninger virker ikke særlig realistiske. (Polfoto)

Brøndby fremlagde mandag historiens dårligste regnskab, men alligevel fortsatte klubben med de optimistiske meldinger til aktionærerne.

Klubben forventer sjældent de store underskud, når forventningerne til året skal lægges frem. I år forventer klubben kun et minus på 10 millioner kroner.

Samtidig meddelte Brøndby, at man går efter en placering i top seks i næste sæson, og medaljer i 2015.

Måske en kende optimistisk i forhold til klubbens nuværende situation, hvor klubben liggende på en særdeles truende sidsteplads i Superligaen.

Læs også:

Se også: Brøndbys underskud sidste år: 266 millioner kr

Samtidig skal der sælges spillere for 12 mio. kr. Der skal desuden skaffes en hovedsponsor, og så skal de nye spillere, der kommer til klubben, være gratis, og de kan i øvrigt ikke forvente at score så meget som en bøjet fem øre i sign-on fee, for Brøndby forventer markant lavere lønudgifter i fremtiden.

Det hænger ikke sammen, mener investeringsrådgiver Martin Lykke fra NP Investor:

– I løbet af de seneste fem år har Brøndby brugt op imod 100 mio. kr. på spillere. Nu skal klubben sælge spillere og samtidig forbedre placeringen. Jeg synes ikke, det hænger særlig godt sammen. Det virker ikke realistisk, når de ikke skal købe spillere, lyder det fra Martin Lykke.

Sportsøkonom Jesper Jørgensen har også læst Brøndbys udmeldinger i går, men han tror ikke, at BIFs plan er dømt til at kuldsejle.

- Det er i hvert fald ambitiøs målsætning. De er optimistiske i deres udmelding, men det virker dog ikke totalt urealistisk. Banken må have stillet krav til klubben, og de har en plan i tilfælde af nedrykning.

- Jeg er helt sikker på, at de ved, hvad der skal til, hvis de rykker ned. Klubben er klar over alvoren og har lært af fortidens fejl. Deres plan er ikke bare bygget op på tro, håb og kærlighed. Det er business denne gang, fastslår Jesper Jørgensen.

Læs også:

Se også: Brøndby får klø på banen - og på børsen

Brøndby har kalkuleret med, at det kan koste 25 mio. kr. at rykke ned. Et beløb, som Martin Lykke her i spalterne i søndags vurderede til 30 mio. kr.

– Jeg tror stadig, at 30 mio. kr. er det rigtige tal, fordi Brøndby historisk altid har været lidt for optimistiske, fastslår han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere