Brøndby-fans: Det er en kamp på liv og død

Brøndby Supporters Trust forsøger at ruske liv i aktionærer og fans, så der bliver opbakning og støtte til den kommende aktie-emission i Brøndby IF.

Fremtiden er langt fra sikret i Brøndby (Foto: Jens Dresling)
Fremtiden er langt fra sikret i Brøndby (Foto: Jens Dresling)

Brøndbys dødskamp er langt fra overstået.

Den kriseramte klub fik i januar reddet sig midlertidigt fri af den truende konkurs, da forhandlingerne med Spillerforeningen om den store feriepenge-gæld til dels blev skubbet ud i fremtiden, og at man på samme tid fik hentet penge nok ind til at overleve de kommende måneder frem til den planlagte aktie-emission.

En aktie-emission, der helst skal indbringe Brøndby et beløb mellem 75 og 150 millioner kroner, for at det vil være realistisk at rive sig ud af den dystre position, hvor kreditorer rykker for penge, og investorer tøver med at lægge større beløb i klubben.

Se mere:

Se også: Brøndby-fans: Udskift hele bestyrelsen

Tirsdag kom Brøndby Supporters Trust med et debat-oplæg til, hvordan klubben kan bringe sig ud af krisen - ud fra den tanke, at aktie-emissionen går godt, og at Brøndby på den sportslige side overlever i Superligaen.

- Ledelsen i Brøndby har indtil videre ikke præsenteret nogen som helst form for plan for fremtiden, og det vil i den grad være nødvendigt, hvis aktionærer, fans og andre interessenter skal tro på et fremtidens Brøndby IF, og derfor vil være parat til at lægge penge i den kommende aktie-emission. Derfor har vi lavet et debatoplæg, hvor vi kommer med vores bud på, hvordan Brøndby kan komme tilbage som en magtfaktor på den danske og skandinaviske scene, siger talsmand fra Brøndby Supporters Trust, Sune Blom til tipsbladet.dk.

- Som tingene er lige nu, kan det være svært at tro på, men vi forsøger at skabe noget konstruktiv debat omkring, hvordan tingene kan blive bedre for klubben.

Se mere:

Se også: Brøndby vil slås videre om feriepenge

I oplægget, der er på 14 sider, opstilles der diagrammer og forslag til de ambitioner og visioner, der skal bringe Brøndby frem som den førende klub i Danmark og gerne i hele Norden. For at det skal kunne lade sig gøre, ser fansene det som en nødvendighed, at klubbens bestyrelse besidder en række afgørende kompetencer.

Blandt andet hedder det, at bestyrelsens skal have:

- Indgående kendskab til og erfaring indenfor drift og ledelse af en talentbaseret europæisk topklub.

- Erfaring med topledelse af større, højteksponerede organisationer.

- Erfaring med strategiudvikling og implementering.

Sune Blom uddyber:

- Det handler dybest set om, at ledelsen skal være kompetent og være i stand til at kommunikere ud til de nuværende aktionærer og fans, der skal bakke op om klubben. Lige nu hersker der en modløshed, og ledelsens vigtigste opgave nu er, at få alle, der bløder med Brøndby, til at få tiltro til, at missionen kan og skal lykkes. Den kommunikation har indtil videre været mangelfuld.

- Hvilke kompetencer den nuværende bestyrelse har i forhold til de parametre, vi har opstillet, kan være svært at gøre op på hver enkelt person, men der kan vel nok være plads til forbedring.

Se også:

Se også: Øland: Gav Brøndby et fremragende tilbud

Brøndby Suporters Trust har løbende delt deres tanker og visioner med den siddende ledelse i Brøndby, men om tankerne er blevet brugt, er endnu uvist.

- Da der endnu ikke er kommet en samlet strategi-plan fra Brøndby, er det svært at vide, om de tanker og visioner vi har præsenteret, har ført til inspiration eller om det slet ikke er bleget brugt, siger Sune Blom.

Fan-foreningen rundsender debatoplægget i nyhedsbreve til deres medlemmer og søger at få samarbejdspartnere inden for Brøndbys fangrupper til også at sprede oplægget til deres netværk og medlemmer.

Men Sune Blom erkender, at tingene ikke ser lyse ud for Brøndby på trods af januars midlertidige redning.

- Det, Brøndby har opnået indtil videre, er blot at skubbe problemerne og gælden til den anden side af aktie-emissionen. Pengene skal stadig tilbagebetales efter emissionen, hvilket vil sige, at de første - måske 70 - millioner skal bruges til at betale gæld af med, inden der så kan være penge til at føre klubben videre.

Læs også:

Se også: Spillerforeningen: Fuldstændig uacceptabelt

- Derfor er aktie-emissionen blevet endnu mere vigtig, og det er stadig en kamp mellem liv og død, siger han.

Med debatoplægget forsøger Brøndby Supporters Trust også at få vakt de flere end 23.000 B-aktionærer til live i forhold til udsigten om at få mere indflydelse i klubben. For med aktie-emissionen bliver opdelingen mellem A - og B-aktier ophævet, hvilket vil sige, at alle aktier får samme vægt, når det kommer til medbestemmelse.

- Omkring 90 procent af alle Brøndbys aktier ligger hos B-aktionærerne, og da de hidtil ikke har haft nogen betydende indflydelse, er der mange, der ikke har benyttet sig af muligheden for at bruge dem. Med vores debatoplæg forsøger vi også at vække de mange B-aktionærer, og vi vil i nær fremtid forsøge at samle fuldmagter fra aktionærerne, så vi på den måde kan stå stærkere sammen i forhold til indflydelse, siger Sune Blom.

Brøndbys aktiemission er planlagt til gennemførelse i løbet af april og maj måned.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere