Øland: Gav Brøndby et fremragende tilbud

Spillerforeningen overvejer, hvordan den skal forholde sig til Brøndbys afvisning af dommen i feriepenge-sagen som principiel.

Spillerforeningen og Brøndby nåede ikke en aftale i første omgang (Foto: Lars Poulsen)
Spillerforeningen og Brøndby nåede ikke en aftale i første omgang (Foto: Lars Poulsen)

Spillerforeningen var gennem januar en nøglespiller i føljetonen om Brøndby IF's anstrengte økonomi, da Brøndby og spillernes fagforening forhandlede intenst om, hvor mange penge Brøndby skulle betale til Martin Ericsson, Thomas Rasmussen, Alexander Farnerud og Peter Madsen i feriepenge-sagen, og hvornår betalingen skulle falde.

Før dommen i de fire tidligere Brøndby-spilleres feriepenge-sag var den generelle opfattelse i danske medier, og når man talte med parterne i dansk klubfodbold, at sagen ville danne præcedens for de mange andre sager om feriepenge, pension og løn, som Spillerforeningen har samlet sammen.

Se også:

Se også: Brøndby reddet

Den opfattelse deler Brøndby IF og klubbens kolleger i Divisionsforeningen ikke, og nu overvejer Spillerforeningen, hvad næste skridt i sagen er.

- Brøndby har taget et nyt juridisk standpunkt, som de ikke havde nævnt på noget tidspunkt under forhandlingerne, hvor vi senest talte med dem søndag eftermiddag. Det fandt vi først ud af i fondsbørsmeddelelsen mandag, siger Mads Øland.

- Vi mener, at kendelsen giver en principiel bedømmelse af sagen om manglende pension, løn og feriepenge. Men der går noget tid, før vi vender tilbage i sagen og præcist ved, hvordan vi forholder os til Brøndbys nye standpunkt, siger Mads Øland til tipsbladet.dk.

Ville miste spillernes penge ved konkurs
Stridens helt centrale punkt var, i hvilket tempo Brøndby IF skulle betale penge til de fire eks-spillere, og om Brøndby IF ville garantere spillernes penge i Feriepenge-sagen, hvis Spillerforeningen og Brøndby IF aftalte en afdragsordning.

Hvis pengene fra Feriepenge-sagen ikke blev garanteret med en form for pant, ville spillerne med feriepenge-krav stå side om side med de øvrige kreditorer i kampen for at få betalt deres tilgodehavende, hvis Brøndby IF går konkurs. Det ville Spillerforeningen ikke gå med til.

- Vi forsøgte at blive enige om en afdragsordning. Ellers ville de gå konkurs, fortalte de. Men hvis vi gik med på en afdragsordning, ville spillernes penge gå fra at være et privilegeret lønkrav til et lån til klubben, som der ikke var sikkerhed for, hvis Brøndby gik konkurs, siger Mads Øland.

Se også:

Se også: Brøndby vil slås videre om feriepenge

- Vi ville have stillet en sikkerhed i samme størrelse som det, vi ellers ville kunne få af Lønmodtagernes Garantifond (som Spillerforeningens medlemmer vil få penge fra i feriepenge-sagen, hvis Brøndby går konkurs, Red.). Men det kunne vi ikke få, siger Mads Øland.

Øland mener, at Spillerforeningen gjorde sit i forsøget på at hjælpe økonomisk trængte Brøndby IF.

- Vi drøftede en treårig afdragsordning, og det, synes vi, var et fremragende tilbud. Men de kunne altså ikke stille garantien. At det så bagefter har vist sig, at Brøndby ikke havde brug for afdragsordningen, det er det, jeg tillader mig at kalde et bluff, siger Mads Øland.

Se mere:

Se også: Skuffet over Brøndbys bluff

Brøndby IF udbetalte ikke løn til spillere eller resten af klubbens ansatte i slutningen af januar. Det er siden blev udlagt som en del af forhandlingsteknikken fra Brøndby IF's side, hvilket klubbens direktør Tommy Håkansson har afvist.

Brøndby IF har fået tilført et millionbeløb, så klubben kan betale løn og regninger frem til midt i foråret, hvor klubben sigter efter en aktieudvidelse til en værdi af 75-150 millioner kroner. Klubben er også gået med til at betale de cirka fire millioner kroner, den skylder de fire tidligere spillere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere