Her er Mikes afløser i Brøndby

Brøndby har hentet den 18-årige midtbanespiller Lebogang Phiri fra samarbejdsklubben, Bidvest Wits, i Sydafrika

Mike Jensen har forladt Brøndbys midtbane. En ung sydafrikaner kan blive hans afløser. Foto: Lars Poulsen, Polfoto.
Mike Jensen har forladt Brøndbys midtbane. En ung sydafrikaner kan blive hans afløser. Foto: Lars Poulsen, Polfoto.

Der har været ganske stille på transferfronten i Brøndby i det forgangne transfervindue, men nu kan den trængte klub præsentere en forstærkning. I hvert fald på sigt.

Det er nemlig hensigten, at den 18-årige Lebogang Phiri i sine første måneder skal være tilknyttet U19-truppen, men Auri Skarbalius har ikke tøvet med at benytte sig af spillere fra U-trupperne, når han har skulle sammensætte sin Superligatrup, så det kan ikke udelukkes, at Lebogang Phiri får forårsdebut i Superligaen. Først fra sommeren 2013 vil Lebogang Phiri blive tilknyttet som en del af førsteholdstruppen.

Lebogang Phiri, der i daglig tale kaldes Lebo, er hentet i Brøndbys sydafrikanske samarbejdsklub, Bidvest Wits.

Største talent

Talentchef Kim Vilfort roser ham i store vendinger.

- Lebo er en meget interessant spiller og vel nok det største talent, vi endnu har set i Bidvest. Han kan spille flere pladser, men er bedst i rollen som 6'er eller 8'er på midten, siger Vilfort til klubbens hjemmeside.

Dermed kan han altså vise sig at blive en erstatning for den centrale midtbanespiller, Mike Jensen, der fortsætter karrieren i norske Rosenborg. Men Lebo skal måske væbne sig med tålmodighed.

Læs også:

Se også: Mike Jensen får langtidskontrakt i Norge

- Vi regner med, at han fra sommer vil kunne konkurrere med de øvrige spillere i Superligatruppen. Han skal selvfølgelig formå at fortsætte sin udvikling også nu, hvor han er kommet til et andet land med en helt anden kultur, men det vil vi gøre alt for at hjælpe ham med.

Lebogang Phiri har to gange deltaget i Brøndby Cup med Bidvest Wits, og i 2012 var han på et længere træningsophold på Vestegnen, hvor han deltog i en reserveholdskamp mod FC Nordsjælland.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere