Brøndby-træner: FCK er bedre end os

Brøndby tror på sejren og går benhårdt efter den på søndag mod FCK, men ifølge træner Thomas Frank er ærkerivalerne længere fremme i deres udvikling.

Brøndby-træner Thomas Frank er realist om sit holds chancer før derbyet mod FC København. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby-træner Thomas Frank er realist om sit holds chancer før derbyet mod FC København. (Foto: Lars Poulsen)

De har lige mange point i Superliga-tabellen og ligger side om side i toppen af tabellen, men er Brøndby eller FC København egentlig bedst lige nu? Det skal de afgøre søndag aften på Brøndby Stadion, men spørger man Brøndby-træner Thomas Frank før opgøret, er FCK bedst.

- FCK har på dagen det højeste topniveau herhjemme. De har lavet flotte resultater i Champions League, og de har erfaring og kvalitet i holdet. Så jeg synes, de er længere i deres udvikling med deres hold, end vi er med vores. Det er ikke det samme som, at vi ikke på enkelte dage kan ramme deres høje topniveau, men spørgsmålet er, om vi kan ramme det nok gange i løbet af en sæson og i lang nok tid i løbet af en fodboldkamp, og der mener jeg stadig, FCK er foran os, siger Thomas Frank til tipsbladet.dk.

Se også: Brøndby-matchvinder er klar til 90 minutter

Det betyder dog ingenlunde, at Brøndby-chefen har solgt derbyet på søndag på forhånd. Brøndby slog FC København, da de to hold mødtes tidligere på sæsonen, og Thomas Frank håber naturligt nok, at Brøndby kan slå dem igen og udbygge den aktuelle stime på ni kampe i træk uden nederlag.

- Det kan godt være, jeg siger, at de er længere end os, men det er ikke det samme som, at vi ikke har en chance for at slå dem. Vi går ud til kampen med stor tro på egne evner, og vi prøver at gribe initiativet i kampen. Begge klubber er i fremdrift og prøver at skrabe så mange point sammen som muligt, så det er en rigtig vigtig kamp, men det er ikke kun på grund af stillingen i Superligaen. Uanset hvad er kampe mod FCK vigtige for os og for vores tilskuere.

Se også: Fuld smæk på Ekstra Bladets dækning af 'New Firm'

I det hele taget gør Thomas Frank et stort nummer ud af at sørge ikke at hæve omverdenens forventninger til Brøndby-holdet. Han mener på ingen måde, at en sejr over FC København kan definere Brøndbys sæson og gøre dem til et tophold. Faktisk giver han et rigtigt politikersvar, hvis man spørger til det. Han siger noget uden rigtig at sige så meget.

- Jeg synes, der er flere ting i det. Det ene er, at hvis vi kigger på stillingen lige nu. Hvem er så tophold? Er det at ligge nummer fire, som vi gør nu? Eller er det, når vi er nummer tre eller opefter? Og så er der det med øjebliksbilledet. Er man kun nummer fire i én runde, er man jo ikke tophold, hvis man ligger nummer syv, når sæsonen er slut. Og så er det også et spørgsmål om, i hvor mange runder man ligger der. Gør man det i 10-15 runder? Og den sidste ting er at kunne gøre det over flere år. Vi er vel kun i nærheden af det første - af øjebliksbilledet. Så det er i høj grad et definitionsspørgsmål.

Én ting er dog sikkert: Vinder FC København på søndag, ligger de nummer tre i Superligaen, og så kommer Thomas Frank nok igen til at forholde sig til, om Brøndby er tophold.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere