Derfor røg Aldo ud: To mand kostede jobbet

Kylet på porten: Støtten til den fyrede direktør Tommy Håkansson og marketingdirektør Anders Bay kostede Brøndby-bossen jobbet som formand

Aldo Petersen fik ikke engang et år i formandsstolen i Brøndby. Klubbens storaktionær Jan Bech Andersen vil nu sammensætte en helt ny bestyrelse, og her er der ikke plads til Aldo Petersen. (Foto: Bjørn Marcus Trappaud)
Aldo Petersen fik ikke engang et år i formandsstolen i Brøndby. Klubbens storaktionær Jan Bech Andersen vil nu sammensætte en helt ny bestyrelse, og her er der ikke plads til Aldo Petersen. (Foto: Bjørn Marcus Trappaud)

Der er i den grad lagt op til forårsrengøring i Brøndby i næste uge. Storaktionær Jan Bech Andersen har rystet posen gevaldigt og sender stort set hele den siddende bestyrelse ud i kulden.

Der bliver sågar ikke engang plads på bænken, for både Aldo Petersen og advokaten N.E. Nielsen bliver sendt helt op på tribunen og sat uden for indflydelse.

De to var ellers hovedarkitekterne bag redningen af Brøndby sidste forår, hvor klubben var i overhængende fare for at måtte dreje nøglen om.

Krav om fyring
Kort før lukketid lykkedes det dog for makkerparret at samle en gruppe investorer sammen, der kunne skyde de nødvendige millioner i Brøndby og redde klubben.

Siden blev Aldo Petersen formand, men det var langtfra med bred opbakning fra den meget spredte investorgruppe. Og da Aldo Petersen siden valgte at holde hånden over den udskældte direktør, Tommy Håkansson, voksede vreden i Brøndbys ejerkreds, hvor mange mente Håkansson ikke var egnet til jobbet som direktør i Brøndby.

Flere havde sågar stillet krav om, at de kun ville investere i Brøndby, hvis Håkansson blev smidt på porten. Men da Aldo ikke kunne efterkomme det ønske og i stedet længe bakkede op om Håkanson, blev en række investorer stærkt utilfredse.

Men Håkansson var dog langtfra den eneste Brøndby-boss, som var med til at sende Aldo Petersen på kollisionskurs med de mange BIF-investorer. Aldo Petersen valgte nemlig at hyre Anders Bay som kommunikations- og marketingdirektør med den helt store opgave at forhandle en bedre tv-aftale på plads til Brøndby.

Se også: Topnavn vil ikke være Brøndby-formandAldo Petersen til træning i Brøndby i starten af året (Foto: Mogens Flindt) Sport og Spil Brøndby var en rumraket, men Aldo nåede ikke til månen

Det gik på ingen måde lige så glat, som Aldo og Bay havde troet, og da Anders Bay midt i den bitre strid mellem Brøndby på den ene side og DBU og de øvrige klubber i Superligaen på den anden pludselig tog på fire ugers ferie i Thailand, rasede det for alvor i Brøndbys bagland.

Aftalen sejlede, og Aldo måtte nu forsvare den mand, han selv havde udpeget, ligesom han selv måtte træde frem på scenen og tage imod de mange tæsk, Brøndby fik for at gå imod strømmen og kræve flere millioner fra tv-aftalen.

Håndplukket til jobbet
Da Anders Bay endelig vendte hjem fra de varme lande var det med klare garantier til Brøndbys bestyrelse og investorer om, at klubben nok skulle få en aftale på plads, der ville sikre dem flere millioner end tidligere. Det er dog ikke sket indtil videre, og det falder tilbage på Aldo Petersen, der selv personligt håndplukkede Anders Bay til jobbet i Brøndby med den klare opgave at sikre Brøndby en bedre aftale.

Nu bliver det så en helt ny bestyrelse med tunge erhvervsfolk i spidsen, der skal tegne Brøndby fremover. Tidligere Nordea-boss Thorleif Krarup var længe suveræn favorit til at blive formand i Brøndby efter storaktionær Jan Bech Andersens ønske. I sidste ende valgte Krarup dog at trække sit kandidatur til formandsposten, og valgte i stedet at pege på Bech selv.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Jan Bech Andersen gennem flere måneder arbejdet på at sammensætte en ny bestyrelse i Brøndby, da han som klubbens største aktionær har haft et klart ønske om selv at udpege en bestyrelse.

Aldo Petersen selv udtalte i går, at han var skuffet over, at han ikke længere skal stå i spidsen for Brøndby, men at han samtidig havde fuld forståelse for, at Jan Bech Andersen nu vælger at sætte sit eget hold.

Se også: Ærgerlig Aldo: Fyring kommer bag på migAldo Petersen til træning i Brøndby i starten af året (Foto: Mogens Flindt) Sport og Spil Brøndby var en rumraket, men Aldo nåede ikke til månen

1 af 3 Anders Bay blev ansat af Aldo Petersen til at skaffe Brøndby en ny indbringende tv-aftale. Det er foreløbig ikke lykkedes, og det har været med til at sende Aldo ud i mørket. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Alt for længe bakkede Aldo Petersen op om Brøndbys udskældte direktør, Tommy Håkansson. Først den 4. februar i år blev Håkansson afskediget, selv om flere af Brøndbys store investorer havde krævet Håkanssons afgang længe før. (Foto: Thomas Sjørup)
3 af 3 Aldo Petersen fik ikke engang et år i formandsstolen i Brøndby. Klubbens storaktionær Jan Bech Andersen vil nu sammensætte en helt ny bestyrelse, og her er der ikke plads til Aldo Petersen. (Foto: Bjørn Marcus Trappaud)
0 kommentarer
Vis kommentarer