Brøndby må bøde for ballademagere

DBU har indberettet Brøndby for tredje gang i denne sæson for ballade på udebaneafsnittet i Aalborg den 13. april. De står til bøde på 25.000 kroner

Simon Makienok og Brøndby fik massiv opbakning i Aalborg, men nu må klubben bøde for de uroligheder, det førte med sig. (Foto: Claus Bonnerup)
Simon Makienok og Brøndby fik massiv opbakning i Aalborg, men nu må klubben bøde for de uroligheder, det førte med sig. (Foto: Claus Bonnerup)

Brøndby IF er igen havnet i fedtefadet, fordi deres fans ikke kan opføre sig ordentligt på et udebaneafsnit. DBU har indberettet Brøndby for tredje gang i denne sæson på udebane for ballade på Nordjyske Arena i Aalborg den 13. april. Her blev der affyret pyroteknik og kastet lightere på banen.

Ifølge DBU's regelsæt vil Brøndby få en bøde på 25.000 kroner, da det er tredje forseelse. Sker det igen i denne sæson, vil unionen gå over til individuel strafudmåling, hvilket kan betyde alt fra advarsel til tvangsnedrykning.

Se også: Brøndby-træner drømmer om europæisk succes

Så galt går det selvfølgelig ikke, men sagen er alvorlig for Brøndby, der da også tager ansvar for episoden og samtidig lægger op til dialog om DBU's indberetningssystem.

- Vi ønsker nærmere beskrevet en bred dialog om, hvilke retningslinjer der ligger til grund for DBU's indberetninger og straffe, herunder hvad der præcist skal til for at udløse disse. Både Brøndby IF og klubbens fans ser meget gerne en dialog om øget gennemsigtighed i indberetningssystemet.

- To konkrete muligheder for forbedring kunne være: 1) at vurderingen af, om der skal ske en indberetning sker via en uafhængig, uvildig vurdering ud fra klare, fastlagte retningslinjer. 2) at pengene fra eventuelle bøder til klubberne går ubeskåret til at støtte op om positiv fankultur i Danmark.

Se også: Brøndby får konkurrence fra storklub

- Det må være i alles interesse - Superligaens 12 klubber, fans og DBU - at indberetningssystemet er fair og gennemsigtigt, samt at der er en rød tråd for, hvornår og for hvad, der indberettes og uddeles straf, skriver klubben på sin hjemmeside.

Brøndby vil nu styrke dialogen med klubbens fans for at undgå nye regelbrud i de kommende runder. Oplægget til dialog om DBU's indberetningssystem er udarbejdet i samarbejde med klubbens fans.

0 kommentarer
Vis kommentarer