Thygesen bliver ikke anfører igen

Mikkel Thygesen er klar igen, men han får ikke sit anførerbind tilbage. Thomas Frank har besluttet, at Thomas Kahlenberg er ny fast anfører

Mikkel Thygesen i midten i grøn vest får ikke sit anførerbind tilbage (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Thygesen i midten i grøn vest får ikke sit anførerbind tilbage (Foto: Lars Poulsen)

Da Mikkel Thygesens akillessene sprang i efteråret, mistede han ikke bare sin plads på Brøndby-holdet. Han mistede helt naturligt også sit anførerbind. Nu er han klar igen, men mens han igen kan spille med om pladsen på midtbanen, får han ikke sit anførerbind tilbage. Træner Thomas Frank har besluttet, at Thomas Kahlenberg er fast anfører.

- Jeg føler, at Kalle har et større potentiale som anfører. Han har prøvet rigtig meget i udlandet, så han kommer med rigtig meget erfaring - også fra landsholdet. Og så er han indbegrebet af Brøndby-dna. Thyge har spillet herude, men aldrig rigtigt, og så kom han så tilbage. Så det er sådan to helt centrale grunde, der spiller ind, og så kigger jeg på de menenskelige sider også, og det er derfor, jeg har valgt Thomas, siger Thomas Frank til tipsbladet.dk.

Elmander i spil - dem jagter Brøndby ogsåÆrlig Makienok: Ikke god nok til at blive solgt

Det betyder dog ikke, at Thomas Frank har været utilfreds med Mikkel Thygesens arbejde som anfører, og derfor er han også stadig en del af den anførergruppe, der også omfatter Martin Albrechtsen.

- Jeg vil skynde mig at sige, at Thyge har lavet et helt eminent arbejde. Har været igennem en rigtig hård periode i klubben og trukket et kæmpe læs. Han er stadig viceanfører. Han er stadig med i anførergruppen. Det er bare sådan, at i alle virksomheder er det sådan, at når der kommer en ny medarbejder, så ser man på tingene igen. Her kommer Kalle med noget andet, noget mere til fællesskabet, og det har jeg truffet en beslutning ud fra. Jeg føler, han er endnu mere leder end Thyge er, og det har jeg clearet af med Mikkel, siger Thomas Frank.

Mikkel Thygesen forlængede under skadespausen sin kontrakt med Brøndby med et år, så den løber til sommeren 2015.

Du kan se Mikkel Thygesen blive skadet herunder
TV: Her går det helt galt for Thygesen

- Jeg ville gerne være fortsat som anfører for Brøndby. Jeg har en speciel tilknytning til klubben, så det at være anfører var utrolig stort for mig, men jeg kan godt forstå Thomas' valg. Jeg var skadet, og selvfølgelig skulle vi have en anden anfører, der spiller fast på holdet, og som er en del af stammen. En profil som Kahlenberg har utrolig meget at give både på og udenfor banen, så jeg har stor forståelse for det valg, siger Thygesen til tipsbladet.dk.

Mikkel Thygesen glæder sig i det hele taget bare til igen at være i spil til kampene. Han trænede ubesværet med holdet i går og skal, sammen med holdkammeraterne, igennem en bip-test i dag.

- Jeg glæder mig utrolig meget til den nye sæson. Jeg glæder mig til at være i spil til kampene. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at kæmpe mig tilbage på holdet. Jeg ved godt, der er et stykke vej, men jeg giver bestemt ikke op. Nu har jeg været igennem et langt skadesforløb, hvor der var to valgmulihgeder. Jeg kunne lægge mig ned og græde og sige: "Ej, hvor er det synd for mig." Eller jeg kunne kæmpe for at komme tilbage så hurtigt som muligt. Den indstilling er jeg gået til fodbolden og livet med. Den tager jeg med mig videre.

- Selvfølgelig håber jeg, jeg er i spil til den første kamp, men det er ikke til at sige, om det kan blive fra start, på bænken eller på tribunen. Det må tiden vise. Jeg er klar og helt fit for fight, så det handler bare om at klø på.

Brøndby lægger for i den nye sæson med en udekamp mod Mikkel Thygesens tidligere klub FC Midtjylland.