TV: Kanonmål bag første Brøndby-sejr

Nuñez og Phiri sparkede Brøndby på tavlen

Elbasan Rashani debuterede med en sejr. (Foto: Jens Dresling)
Elbasan Rashani debuterede med en sejr. (Foto: Jens Dresling)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Club Brugges spioner er næppe rejst skræmte hjem til Belgien, men det lever Brøndby nu nok med.

For selv om spillet ikke var til ret mange kokkehuer i aftenens Superliga-kamp mod Silkeborg, så fik klubben fra Vestegnen sæsonens første sejr.

 

På en scoring af José Ariel Nuñez i starten af 2. halvleg vandt Brøndby 2-0 over den midtjyske oprykker og fik dermed rent resultatmæssigt en fornuftig optakt til torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod Club Brugge. 

Til gengæld lader spillet fortsat en del tilbage at ønske.

 

Brøndby forsøgte fra første fløjt at presse gæsterne i bund, og allerede i kampens første minut headede Simon Makienok over mål.

Hjemmeholdet havde et klart boldovertag, men havde svært ved for alvor at få noget ud af det mod den velorganiserede oprykker.

Se også: Brøndby-flop skuffet: Helt ude af truppen

Silkeborgs Frank Hansen var med en kikset tilbagelægning tæt på at spille José Ariel Nuñez fri til scoring efter blot fem minutter, men ellers skulle tilhængerne på Sydsiden vente helt til det 26. minut, før der igen skete noget.

Nyindkøbet Elbasan Rashani fik med ryggen til mål afsluttet med hovedet, men måtte se sit hovedstød snige sig lige uden om stolpen. Ingen kæmpe chance, men Brøndbys største i 1. halvleg.

Se også: Brøndby har noget at bevise

Silkeborg brugte al sin energi på at forsvare sig – hvilket de gjorde godt – og det betød, at de kun havde en farlig afslutning i de første 45 minutter.

I 2. minut forsøgte den tidligere Brøndby-angriber Nicolaj Agger sig med et optimistisk langskud, men Brøndby-målmand Lukas Hradecky var vågen og fik fistet det til hjørnespark.

De mange fejlafleveringer må have været det store tema i Brøndby-træner Thomas Franks pausesnak. Og spillerne havde tilsyneladende lyttet efter.

Se også: Brøndby må igen undvære svensk angrebsstjerne

For fra 2. halvlegs start begyndte de blågule pludselig at ramme hinanden, og det ga’ bonus efter kun et par minutter. Efter et godt opspil i højre side fik José Ariel Nuñez bolden serveret bolden på kanten af Silkeborg-feltet, og 10’eren fra Paraguay svigtede ikke.

Han er formentlig den i Brøndby, der oftest rammer målet med sine afslutninger, og det gjorde han også her.

Nuñez svingede højrebenet, Silkeborg-keeper Kasper Jensen sprællede forgæves, og Sydsiden kunne endelig slippe jubelbrølet løs.

Se også: 'Brøndby havde hentet en anden, hvis ikke vi solgte nu'

Scoringen tvang Silkeborg længere frem på banen, og det gav dem et par løse chancer, men det var Brøndby, der var farligst.

Midt i 2. halvleg burde den netop indkskiftede Lebogang Phiri have afgjort kampen, da han fik foræret bolden af en Silkeborg-spiller, men Kasper Jensen reddede hans noget forkølede afslutning.

Se også: Brøndby-træner: Derfor købte vi nordmand

Den midtjyske oprykker forsøgte sig med noget, der mindede om et pres sidst i opgøret, men tvang ikke Lukas Hradecky ud i de store redninger.

I stedet slog Phiri sejren fast i de døende sekunder, og dermed har Silkeborg fortsat den første sæsonscoring til gode.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer