Hradecky: I tog fejl, Brugge

Lukas Hradecky var for lidt over et år siden tæt på at skifte til Club Brugge - i aften får Brøndby-målmanden chancen for at vise belgierne, hvad de er gået glip

Lukas Hradecky har haft meget at juble over i Brøndby, som han valgte på bekostning af aftenens Europa League-modstander Club Brugge (Foto: Jens Dresling)
Lukas Hradecky har haft meget at juble over i Brøndby, som han valgte på bekostning af aftenens Europa League-modstander Club Brugge (Foto: Jens Dresling)

Lukas Hradecky er en målmand på en personlig mission i aften i Brugge.

Han skal vise Club Brugge, at de tog fejl for godt et år siden. At de skulle have satset på ham som førstemålmand på Jan Breydelstadion. 

Den tidligere Esbjerg-målmand var i maj måned sidste år i seriøse med forhandlinger med Brøndbys Europa League-modstander, men det endte aldrig med en aftale. Club Brugge ville ikke garantere finnen, at de ville satse på ham som førstemålmand og i stedet valgte han at skifte Vestkysten ud med fast spilletid på Vestegnen.

- Jeg blev faktisk glad for den lodtrækning. Jeg tænkte straks på de kontraktforhandlinger, og jeg ser det som en chance for at gi’ dem lidt igen, fordi de ikke turde satse på mig som førstemålmand.

- Jeg skal vise dem, at de skulle have taget Lukas Hradecky, siger den stærke Brøndby-keeper til Ekstra Bladet.

Se også: Brøndby til Brugge uden Elmander  

Den 24-årige finske landsholdsmålmand var med egne ord langt i forhandlinger med den belgiske topklub. Der manglede kun detaljer, men det var vigtige detaljer. 

For sideløbende med forhandlingerne med Hradecky hentede Club Brugge australske Mathew Ryan og ville derfor ikke love Lukas Hradecky, at han var målmanden, der skulle satses på. 

Det blev detaljen, der fik forhandlingerne til at bryde sammen og Hradecky til at droppe den belgiske storklub.

- Det kan godt være, at jeg var blevet førstemålmand i Club Brugge også. Det er svært at sige, hvad der var sket, men jeg kan ikke sige, at jeg er utilfreds, hvor jeg er, siger Lukas Hradceky, der heller ikke har haft grund til at fortryde skiftet fra Esbjerg til Brøndby.

Se også: Tidligere BIF-keeper: Hradecky tager for mange chancer  

Solide præstationer, store redninger og en vindende personlighed har gjort ham til publikumsyndling på Brøndby Stadion, og han er i dag blandt klubbens allervigtigste spillere.

- Jeg føler, at jeg er oppe på et højere niveau end for et år siden. Jeg har vist, at jeg kan håndtere presset i en større klub end Esbjerg, siger Hradceky, der altså ikke ville riskere at lade en bænk i Brugge bremse sin udvikling.

- Ryan er et par år yngre end mig, og det ville have været et hårdt slag, hvis jeg var endt der og var blevet sendt på bænken af en yngre målmand. Den eneste måde, man udvikler sig på, er ved at spille.

- Du kan ikke bliver bedre på andre måder, siger målmanden, der frivilligt sagde farvel til Europa League-fodbold med Esbjerg, men nu får den europæiske oplevelse alligevel med et års forsinkelse.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver nogle spænende kampe mellem to meget lige hold. Jeg vil sige, at det er fifty-fifty, siger den optimistiske finne, der har tænkt sig at mure sit mål til i aften og vise Brugge, hvad de gik glip af:

- Jeg håber kraftedeme at holde buret rent! Det satser jeg i hvert fald på… 

20.30: Club Brugge-Brøndby, 3+ 

0 kommentarer
Vis kommentarer