Aggers utrolige historie: Sidste dag i Liverpool var en oplevelse

Landsholdsanføreren fortæller om de sidste fire-fem meget specielle dage, hvor et nærmest utroligt skifte fra Liverpool til Brøndby pludselig faldt på plads

Daniel Agger modtog ved præsentationen i Brøndby klapsalver fra de fremmødte fans, stort set hver gang han sagde noget. (Foto: Anders Ravn)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Daniel Agger var mandag tilbage i landsholdslejren, hvor han har befundet sig så mange gange før, denne gang med nogle meget specielle dage og begivenheder bag sig.

Hele oplevelsen af skiftet fra Liverpool FC til Brøndby var kulmineret få timer i forvejen, da Agger blev præsenteret foran hundredvis af fans og et stort presseopbud på Brøndby Stadion.

Det var foregået på en nærmest overraskende afslappet måde.

- Det har været en god dag. Jeg har været spændt på, hvordan det hele skulle komme til at foregå. Jeg synes, det har foregået på et dejlig stille og rolig måde, dejligt afslappet, siger Agger.

Daniel Agger ved dagens præsentation i Brøndby (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 1. sep. 2014 - kl. 12:07 Agger hyldet: Den største Brøndby-dag i ni år

Overordnet set har det dog været alt andet end afslappende de sidste fire-fem dage i den 29-årige Hvidovre-drengs liv. For bare fem dage siden virkede det kugleskørt at tro, at han skulle hive den gule trøje over hovedet igen få døgn senere - men så begyndte der at ske noget. Som Agger til fansenes morskab tørt konstaterede på pressemødet: 'Jeg havde en formodning om det fredag ... og så skete det lørdag.'

- Det har været svært at nå til enighed om, hvordan vi gjorde det her. Det er noget, vi har snakket løbende om. Men det har først været noget, der i sidste øjeblik kunne lade sig gøre, fortæller Agger.

Agger under mandagens landsholdstræning. (Foto: Lars Poulsen)
Agger under mandagens landsholdstræning. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Det er ikke noget, der har været længe undervejs. Jeg har selvfølgelig haft ideen længe, og jeg har gået og håbet på det de sidste par uger.

Daniel Agger kommer til at blive savnet i Liverpool. (Foto: Jan Sommer) Premier League - 1. sep. 2014 - kl. 09:47 Fans gribende Agger-farvel: Jeg græd, da det gik op for mig

- Brøndby henvendte sig til Liverpool, og så tog vi den derfra. Jeg ved intet om, hvordan det rent praktisk er foregået. Hvad dag ved jeg det selv? Det var først i fredags, eller måske om torsdagen, at jeg har en idé om, at det måske falder på plads. Så går det stærkt. Det er standard i alle handler, at lige pludselig, så går det stærkt.

Hvad tænkte du undervejs? Otte og et halvt år i Liverpool, og så er du pludselig på vej til Brøndby.

- Det var svært. Den sidste træning, jeg havde ude på anlægget i Liverpool, og så bagefter køre væk derfra. Det var sgu ... det var en oplevelse. Man har gået der i otte et halvt år, kørt den samme vej i otte et halvt år, gjort de samme ting i otte et halvt år. Lige pludselig fra den ene dag til den anden er det slut. Det er selvfølgelig noget af en omvæltning. Men igen: man skal jo videre i livet.

Daniel Agger har spillet sin sidste kamp for Liverpool. Nu siger han farvel. (Foto: Jan Sommer) Liverpool - 1. sep. 2014 - kl. 11:13 Se Aggers sidste farvel til Liverpools fans

Daniel Agger regner med hurtigt at få styr på sit nye liv i Danmark, så han kan koncentrere sig om jobbet i Brøndby IF.

- Det tager ikke særlig længe. Jeg havde forberedt mig oppe i hovedet, og det var sådan set det vigtigste. De andre ting skal nok falde på plads forholdsvist hurtigt.

Hvordan vil du med et enkelt ord beskrive de sidste fire-fem dage, kulminerende med i dag?

- Stressende. En lille smule stressende. Det er altid stressende, når man ikke ved 100 procent, hvad der skal ske. Især når det er så vigtig en beslutning. Men stressende på en god måde, fordi det var noget, jeg ville.

- Der er sket rigtig, rigtig, rigtig mange ting lige efter hinanden. Hektisk er måske et bedre ord end stressende, for stressende kan godt virke så negativt. Det har været ret hektisk.

Se også: Bendtner: Jeg spiller ikke røven ud af bukserne

0 kommentarer
Vis kommentarer