TV: Brøndbys FCK-mareridt fortsætter

De danske vicemestre vandt helt fortjent 1-0 – nu er Brøndby uden sejr i de seneste 15 opgør i Parken

Bashkim Kadrii blev matchvinder for FCK (Foto: Lars Poulsen)
Bashkim Kadrii blev matchvinder for FCK (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Daniel Agger effekten udeblev, da der blev skrevet et nyt kapitel til Brøndbys sorte serie i Parken.

For nationalarenaen er ubetinget Brøndbys værste udebane i Superligaen. 0-1 nederlaget søndag foran 32.526 tilskuere var det 15. opgør i træk, hvor Brøndby ikke har formået at vinde over FC København på hjemmebane.


Kadrii sikrer FCK sejren mod Brøndby

Det er faktisk ti år og to dage siden, at Brøndby senest vandt i Parken. Dengang blev det 3-1 til de blå-gule, hvor Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander var blandt Brøndby-profilerne.

FAKTA: Ufarlige Brøndby i fortjent derby-nederlag

Derfor er Elmander ude af FCK-Brøndby

I aftenens kamp i Parken skulle trioen have været samlet igen, men Johan Elmander måtte melde fra med en mindre hjernerystelse. Da anfører Thomas Kahlenberg samtidig havde en offday, hjalp det ikke meget, at Daniel Agger fik et godkendt comeback i den gule trøje.

Landsholdskaptajnen lavede ikke det spektakulære, men valgte hele tiden de nemme og lette løsninger.


Hradecky redder Brøndby i første halvleg

Mens Agger kæmpede sig gennem 70 minutter i Brøndbys midterforsvar, kunne han ikke forhindre nederlaget.

De danske vicemestre fra FC København fik en fortjent sejr i arvefjendeopgøret.

Det var dem, der styrede spillet og satte Brøndby under pres, hvis man ser bort fra kampens første ti minutter, hvor Brøndby startede bedst uden dog at tilspille sig åbne målchancer.

Stærk venstreside
Som halvlegen skred frem, svingede FCK taktstokken. Andreas Cornelius virkede veloplagt og skarp i duellerne. Han var en konstant trussel overfor Brøndby-defensiven.

Cornelius var tæt på at score kort før pausen, da Alex Kacanklic lagde bolden ind. Cornelius headede, men Lukas Hradecky afværgede.

FCKs venstre side med Pierre Bengtsson og Alex Kacanklic gav ofte Brøndby problemer. De fungerede fint sammen og forståelsen mellem dem var god.

FCK-angribere tackler igennem: Ingen ro til Agger

Efter stor ballade: Brøndby mødes med politiet

Det var også et samspil mellem Bengtsson og Kacanklic, der førte til afgørelsen.

I begyndelsen af anden halvleg sparkede Thomas Kahlenberg et svagt frispark. FCK slog en hurtig kontra og straffede Brøndby, fordi holdet var ude af balance.

Alex Kacanklic fik bolden i venstre side, han afleverede til Pierre Bengtsson, der elegant fandt Bashkim Kadrii i feltet. Kadrii var beslutsom og firsttimmede bolden i mål. Til stor overraskelse for Lukas Hradecky, der ikke nåede ned, men også til forundring for Riza Durmisi, der slet ikke fik blokeret afslutningen.


Delaney måtte få bandage på efter sammenstød med Fridjonsson

FCKs defensiv stod solidt i opgøret, men midterforsvaret med Mikael Antonsson og Mathias Zanka Jørgensen blev aldrig udfordret, ligesom de to FCK-backs – Tom Høgli og Pierre Bengtsson – sjældent var udfordret i defensiven.

Tamme Brøndby
Brøndby var tamme og uskarpe. De havde blot én afslutning inden for målrammen i hele kampen.

Det var et forkølet langskud fra Andrew Hjulsager før pausen. Et fladt langskud, som Stephan Andersen ikke havde problemer med at redde.

Brøndby savnede gennembrudskraft over kanterne, hvor Mikkel Thygesen

og Aleksander Szymanowski sjældent kom til baglinjen og slog indlæg. I feltet havde Brøndby den finske angriber Teemu Pukki, der viste sig at være god med bolden, men afslutninger blev det ikke til. Han trillede til siden og bagud.

Nederlaget var det andet i træk til Brøndby, der nu må se sig overhalet af FCK i tabellen.