Efter derby-ballade: Brøndby overvejer voldsom konsekvens

Konsekvensen af søndagens uroligheder i København kan være markant fremover

Brøndby-fans i Parken i et tidligere opgør. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Brøndby-fans i Parken i et tidligere opgør. (Arkivfoto: Anthon Unger)

Stemningen i Brøndby IF efter søndagens derby mod FC København har langt fra været god.

Én ting var det sportslige resultat, noget andet var de rystelser, diverse uroligheder kastede af sig.

Der er ingen tvivl om, at superligaklubben fra den københavnske vestegn langt fra er stolt af de mennesker iført Brøndby-trøjer, der hærgede pladser, gader og S-togsvogne den pågældende søndag.

- Det er beskæmmende, når et S-tog bliver raseret, eller når folks biler bliver ridset og oversmurt med klistermærker. Det er forkasteligt, når modstanderens målmand, en bolddreng samt fotografer bag målet bliver udsat for kasteskyts som øl, mønter, lightere og kanonslag. Det er rystende, at man kan misbruge og skade Brøndby IF ved at opføre sig på denne måde, skriver klubben onsdag på sin hjemmeside.

Superligaen - 23. sep. 2014 - kl. 13:33 DSB: Så dyre var Brøndby-bøller

Brøndby Support vil ikke længere arrangere fælles march til FCK-kampe (Foto: Anthon Unger) Superligaen - 23. sep. 2014 - kl. 10:27 Brøndby-fans tager konsekvensen: Slut med FCK-march

Se videoen af det smadrede tog herunder

Sådan oplevede en DSB-ansat at gå gennem et af selskabets S-toge, efter Brøndby-fans havde leget med klistermærker. (Privatoptagelser)

Også på Halmtorvet var Brøndby-fansene godt i gang med klistermærkerne


Se mere video på localeyes.dk

Man opfordrer de personer, der måtte ligge inde med dokumentation for hærværk og andre lovbrud, at henvende sig til myndighederne, 'så de, der har overtrådt reglerne, kan retsforfølges'.

En konsekvens af balladen bliver, at Brøndby IF efter hver udekamp i fremtiden indhenter efterretninger fra alle relevante parter og derefter evaluerer afviklingen af den pågældende kamp.

Men det stopper ikke her.

- Hvis der har været større uro af den ene eller anden karakter, før, under eller efter kampen, kan konsekvensen være, at Brøndby IF frasiger sig udebaneafsnittet til næstkommende udekamp, skriver klubben.

Brøndby - 22. sep. 2014 - kl. 16:47 TV: Brøndby-klistermærker ødelægger S-tog

Se også: TV afslører: Brøndby-fans hjalp flaskesamler

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)
 

Brøndby IF understreger, at det ikke er et middel, man ønsker at tage i brug.

- Skulle det ske, vil det være en ærgerlig, men nødvendig konsekvens, hvis vi igen oplever omfangsrig ballade omkring en udekamp, skriver Brøndby IF  og tilføjer, at man er klar over, at det vil ramme et bredt flertal, der kan finde ud af at støtte holdet 'på en passioneret men ordentlig måde'. 

- Det beklager vi på forhånd. Som ansvarlig virksomhed kan vi dog ikke sidde balladen overhørig, og konsekvenserne er allerede alvorlige for klubben og fansenes omdømme, skriver Brøndby IF.

- Specielt i anden halvleg var der rigeligt at se til med lightere og mønter, siger Stephan Andersen med et lumsk grin. (Foto: Lars Poulsen) FC København - 21. sep. 2014 - kl. 19:47 FCK-Stephan: Rigeligt at se til med mønter og lightere

Se også: Derfor smed FCK unge knægte ud af Parken

Brøndby-fans kan også lave gode ting. Se tifoer fra FCK og Brøndby herunder

1 af 2 Brøndby-fans fyrer romerlys af (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Brøndby-fans i Parken i et tidligere opgør. (Arkivfoto: Anthon Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer