Auri efterlyser modet: Selvfølgelig kan vi nå top tre

- Når du spiller i Brøndby, skal du have et enormt mod, siger Auri Skarbalius

Auri Skarbalius savner modet hos Brøndby-spillerne. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Auri Skarbalius savner modet hos Brøndby-spillerne. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Fire mål i syv kampe!

Brøndby har ikke fået løst scoringskrisen med Auri Skarbalius som midlertidig cheftræner.

Stabiliteten og kontinuiteten har han heller ikke fundet. Brøndby har ikke hentet to sejre i træk under Auri og skal mønstret fortsætte resten af foråret, kommer der en sejr på mandag mod FC Nordsjælland efter nederlaget til AaB.

- Det kræver mod at spille i en klub som Brøndby. Det mod savner jeg at se. Det tyder på, at mange spillere bliver ramt af et forventningspres, når de kommer til Brøndby.

- Nogle spillere vokser (læs Agger og Kahlenberg), når de bliver ramt af forventningspres. Andre bliver tynget af forventningerne, der er til dem i Brøndby, siger Auri Skarbalius og uddyber:

- Tendensen de senere år har også været, at de dygtige spillere, der hentes til Brøndby, ikke får vist deres fodboldmæssige evner. Vi ser, hvor dygtige de er på træningsbanen, men der sker noget, når de går ind på banen. Og her spiller det mentale naturligvis også ind, fastslår han.

AaB vandt nemt mod Brøndby (Foto: René Schütze) Superligaen AaB ydmyger Brøndby efter mystisk selvmål

Kontinuitet har heller ikke været noget, man har forbundet med Brøndby de seneste ti år. Skiftende trænere, skiftende direktører og store udskiftninger i spillertruppen har givet uro.

- Vi kan se, at når vi har rejst os efter et nederlag, kommer der hurtigt et hak igen. Så er vi tilbage ved udgangspunktet. Vi svinger alt for meget i vores præstationer, forklarer han.

Der er seks kampe og I har fire point til tredjepladsen. Kan I stadig nå top-3?

- Der er 18 point at spille om. Selvfølgelig kan vi nå top-3. Det arbejder vi på og har stadig tro på det, siger Auri Skarbalius.

De manglende mål er et stort fokusområde for Brøndby-træneren. Derfor kan man også forvente i resten af foråret at se to angrebstyper i forreste linje.

- Vi vil gerne være fleksible, men vi vil forsøge at spille med to angrebstyper samtidig. Det giver naturligvis nogle udfordringer andre steder på banen. Men dem må vi forsøge at løse, forklarer han.

17 kommentarer
Vis kommentarer